Gündem

Vatan Partisi: Doğu Perinçek ve Ethem Sancak, Esad'la görüşecek

16 Ağustos 2022 14:44

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve "Erdoğan'a sevdalıyım, idolüm" AKP'den ayrılarak Vatan Partisi’ne katılan Ethem Sancak’ın Suriye'de Beşar Esad'la görüşeceğini doğruladı. 

Gazeteci ve televizyon yorumcusu Barış Yarkadaş, Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek ve yakın zamanda Perinçek'in partisine katılan Ethem Sancak'ın 10 gün içerisinde Suriye'ye giderek Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşeceğini dün akşam katıldığı yayında söyledi. 

Yarkadaş'ın iddiasını doğrulayan Bursalı, Ulusal TV'de, "Önümüzdeki 10-15 gün içerisinde parti heyetimiz Genel Başkanımız Sayın Doğu Perinçek başkanlığında Suriye'yi ziyaret edecek ve Sayın Beşar Esad ile görüşecek. Heyetimizde Ethem Sancak ve yine partimizden yetkililer, önemli isimler de yer alacak. Ayrıntılı takvimi önümüzdeki günlerde açıklayacağız." açıklamasını yaptı. 

Ethem Sancak, AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliğini sürdürürken Rusya - Ukrayna savaşının ilk günlerinde Moskova'ya gitmişti.