Gündem

Van Valiliği tarafından iptal edilmişti; Gezgin Fest'ten açıklama geldi: Direnemiyor ve şehrimizden ayrılıyoruz

11 Haziran 2019 12:15

Van Valiliği tarafından iptal edilen Gezgin Fest gündem oldu. Festivalin yöneticileri yaptıkları açıklamada, “Bizleri ailesi gibi sarıp kollayan, festivalin yapılması için elinden geleni yapan tüm Van Halkına teşekkür ederiz. İsmini sayamayacağımız kadar çok olan, bugün itibariyle boynu bükülen bu güzel halkın ileri gelenlerine ve içi kıpır kıpır gençlerine tek tek teşekkür ederiz” ifadeleri yer aldı.

Van valiliği tarafından yapılan nihai açıklama ile kesin iptal kararı çıkan Gezgin Fest Van’dan da iptal kararına ilişkin bir açıklama geldi. Son günlerde ellerinden geldikçe direndiklerini fakat bir sonuç alamadıklarını ifade eden yetkililer bilet alanların da mağdur edilmeyeceğini belirttiler.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, Gezgin Fest Van ekibi, 2018 yılından bu yana yaptıkları festivalle ilgili olarak, “Aylardır iptal edilmeye çalışılan festivalimiz için son 7 güne kadar direnmeye çalışsak da, evimizi Van şehrine taşıyacak kadar sevdiğimiz bu topraklardan gün itibariyle çekiliyoruz. Van şehrinin sıcaklığını ve bizi sahiplenmesini asla ama asla unutmayacağız. Tüm şehir bu festivalin iptal edilmesini istemese de bir türlü anlamadığımız sebeplerle direnemiyor ve şehrimizden ayrılıyoruz” dedi.

"Dinsiz diye yaftalandık"

“Festivalimizin ilk duyurusundaki amacı hala aynıdır. Ülkemizin en güzel memleketlerinden biri olan Van ve Doğu Anadolu Bölgesini tanıtmak, bölgemize karşı önyargısı olan yerli ve yabancı turistlerle buluşturmaktı” vurgusunda bulunan ekip açıklamasını, “Bizleri ailesi gibi sarıp kollayan, festivalin yapılması için elinden geleni yapan tüm Van halkına teşekkür ederiz. İsmini sayamayacağımız kadar çok olan, bugün itibariyle boynu bükülen bu güzel halkın ileri gelenlerine ve içi kıpır kıpır gençlerine tek tek teşekkür ederiz. Bizler ahlaki değerlerimiz nedeniyle yaptığımız yardımlardan bahsetmediğimiz için “ahlaksız” diye yaftalandık. Keşke söylemek zorunda kalmasaydık ama Ramazan ayında göstere göstere değil de gizli gizli verdiğimiz xxx kişilik iftardan, yüzlerce gönülden yaptığımız destekten bahsetmediğimiz için dinsiz diye bilboardlar ile yaftalandık. Tüm festivallerin yapıldığı şehirler dururken Van’ı seçtiğimiz için “yabancı” diye yaftalandık. Van’da hiç bahsetmediğimiz 1 kütüphanemiz, okullarımızda spor salonumuz ve oyuncaklarına birlikte sarıldığımız çocuklarımız var. Bizlere gösterdiğiniz samimiyeti asla unutmayacağımızı ve bu şehre çiçeklerle tekrar döneceğimizi bilmenizi isteriz” diyerek bitirdi.