Gündem

Van’da kayyım protestosu; kitle polis ablukası altında DEM Parti İl binasına doğru yürüyüşe geçti

Fotoğraf: Gazeteci Ruşen Takva'nın yayınından

07 Haziran 2024 17:00

T24 Haber Merkezi

Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasının ardından başlayan protestolar beşinci gününde. Van'da, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ve DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır'ın da katılacağı eylem nedeniyle kentte yoğun güvenlik önlemleri alındı. Van’da kayyım protestoları çerçevesinde toplanan kitle, ‘Kürt halkı uyuma, iradene sahip çık’ sloganları atarak DEM Parti İl binasına doğru yürüyüşe geçti, şehrin birçok noktasının polis ablukası altına alındı.

Gazeteci Ruşen Takva'nın haberine göre, Van’da toplanan kitlenin yürümesine izin verilmezken, milletvekili heyeti ile vatandaşların arasına barikat kuruldu.

Duvar'dan Kadir Cesur'un aktardığına göre aralarında Hatimoğulları, Bayındır, DEM Parti Van Milletvekilleri, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Neslihan Şedal ile Abdullah Zeydan'ın bulunduğu heyet, DBP Van İl Örgütü'den çıktıktan sonra Musa Anter Barış Parkı'na yürüdü.

Yürüyüş esnasında kitlenin dört tarafı da polis kalkanları ile çevrildi. Kalkanların arasında Musa Anter Barış Parkı'na ulaşan heyet alkış, zılgıt ve sloganlarla karşılandı. Bu esnada, polis tarafından yapılan anonslarla, slogan atılmaması uyarısında bulunurdu. Anonslara kitle tarafından zılgıtlarla karşılık verildi.

Heyet alandan çıktı, vatandaşların alandan ayrılmasına izin verilmedi

Polis kalkanları ile ablukaya alınan heyet, burada bir açıklama yaptı. Açıklamanın ardından, heyetin alandan çıkması için kalkanlar geri çekilse de halkın alandan ayrılmasına izin verilmedi. Polis ablukası altına alınan Vanlılar, sık sık sloganlar atarak yapılan uygulamayı protesto etti.

Yapılan görüşmelerin ardından abluka altındaki grubun da çıkmasına izin verildi. Heyet ve Vanlılar, Milli Egemenlik Caddesi üzerinden yürüyüşe geçti. Yürüyüş, DEM Parti Van İl Örgütü binasına kadar devam etti.