Gündem

Vali Yerlikaya'dan Fatih'te ölen kardeşler için talimat

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin cenazelere sahip çıkılmaması durumunda defin işlemlerini gerçekleştireceği belirtilmişti

09 Kasım 2019 12:29

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Fatih'te siyanürle ölen 4 kardeş için talimat verdi. Yerlikaya'nın talimatıyla, kardeşlerin cenazelerinin nakil ve defin hizmetleri konusunda gerekli her türlü yardım valilikçe yapılacak.

Fatih'te 5 Kasım günü saat 22.45 sıralarında 4 kardeş aynı evin içerisinde hayatını kaybetmişti. nİstanbul Valiliği'nce, "tüm olgularda saptanan siyanür düzeyleri öldürücü olarak değerlendirilmiştir" açıklamasında bulunulmuştu.

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, kendisini dün sabah erken saatlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi medya ile ilişkiler sorumlusu Şükrü Küçükşahin'in aradığını ve 4 kardeşin cenazesine sahip çıkan olmadığı takdirde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin cenazeleri kaldıracağını söylediğini aktarmıştı. İBB'nin bu kararı sonrasında bir adım da İstanbul Valiliği'nden geldi.  

Valilik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Vali Ali Yerlikaya’nın talimatıyla; Adli Tıp Kurumu otopsi işlemleri tamamlandıktan sonra, cenazelerin nakil ve defin hizmetleri konusunda gerekli her türlü yardım valilikçe yapılacak. (İHA)