Gündem

“Vale operasyonu” diye geldiler, hastalar ile sokak sakinlerinin araçlarını götürdüler

16 Kasım 2023 15:06

T24 Ankara

 Ankara’da Güven Hastanesi’nin de bulunduğu Şimşek Sokak’ta vatandaşlar, güne çekici şokuyla başladı. Trafik ekipleri, sabahın erken saatlerinden itibaren 10’a yakın çekiciyle sokaktaki tüm araçları otoparka çekti. Emniyet yetkilileri, hastane valelerine operasyon yapıldığı bilgisini verirken, hasta yakınları ve sokak sakinleri mağdur olduklarını belirterek tepki gösterdi. 

 Ankara’da TBMM’ye yürüyüş mesafesinde bulunan ve protokol üyelerinin de sık sık tercih ettiği hastane olan Güven Hastanesi’nin bulunduğu Şimşek Sokak’ta, sabahın erken saatlerinden itibaren park halindeki tüm araçlar Emniyet otoparkına çekildi.

Araçlarının çekildiğini gören vatandaşlar, “Şimşek Sokak, Ankara’nın en geniş sokaklarından birisi ve tek yön. Araçlar hiçbir şekilde trafiği engellemiyor. Kamyon da ambulans da, rahatlıkla geçebiliyor. 20 yıldır bu sokaktan ilk kez araç çekildiğini görüyoruz” tepkisini gösterdi.

Hastaneye tedavi için gelen hastalar ile, hastalarına refakat eden hasta yakınları da mağdur edildiklerini belirterek, trafik ekiplerine tepki gösterdi. Bazı vatandaşlar, sokaktaki bazı lojman sakinlerinden gelen şikayet üzerine araçlarının çekildiğini iddia etti. Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise hastane valelerinden çok sayıda şikayet geldiği ve valelere yönelik operasyon düzenlendiği bilgisini verdi.