Gündem

Üzerine ağaç devrildi; belediye açtığı tazminat davasını kazandı

İnce’nin avukatı kararın emsal niteliğinde olduğunu söyledi

15 Aralık 2022 11:19

İzmir’in Karabağlar ilçesinde minibüs beklerken üzerine çürümüş ağaç düşen ve başından yaralanan Hatice İnce, olayda kusurlu olduğu gerekçesiyle belediyeye tazminat davası açtı. Mahkeme, Karabağlar Belediyesi'nin İnce’ye 40 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmetti.

İzmir'in Karabağlar ilçesinde,  5 Şubat'ta, Hatice İnce (55)  minibüs beklerken üzerine çürümüş ağaç düştü. Başından yaralanan İnce, kaldırıldığı hastanedeki bir gün süren tedavisinin ardından taburcu edildi.

Olayda kusurlu olduğu gerekçesiyle Karabağlar Belediyesi'ne maddi ve manevi tazminat davası açan Hatice İnce, 2 yıllık hukuk mücadelesini kazandı.

İzmir 5. İdare Mahkemesi'nde görülen davada, hizmet kusuru işlediği değerlendirilen belediyenin İnce’ye 40 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmedildi.

Olay sonrası fiziksel ve psikolojik olarak sorunlar yaşadığını, çürümüş ağacın kaldırılması için belediyeye defalarca şikâyette bulunulduğunu belirten İnce, “Karabağlar Belediyesi'nin çürümüş ağaçları denetleyerek temizlemesi gerekirdi. Bakım yapmaları gerekirdi" dedi.

İnce’nin avukatı Mutlu Çakır ise belediyenin hizmet kusuru işlediğini ifade etti. Olayla ilgili hem maddi hem de manevi tazminat davası açtıklarını kaydeden Çakır, "Manevi yönden davamızı tam olarak kabul etti ve 40 bin TL manevi tazminata hükmetti. Bu emsal bir karar niteliğindedir" dedi.

Çakır, belediyenin davayı istinafa taşıdığını sözlerine ekledi. (İHA)