Dünya

Üst üste iki kez doğum yaptı; 20 saatini doğumda geçirdi

Hatcher'ın doktoru Davis, her bir bebeğin "büyüyüp gelişmek için ekstra alanı olduğunu" anlattı.

23 Aralık 2023 14:41

ABD'nin Alabama eyaletinde yaşayan çift rahimli 32 yaşındaki Kelsey Hatcher, iki gün üst üste iki kez doğum yaptı. Toplam 20 saatini doğumda geçiren Hatcher, ilk kızını 19 Aralık Salı günü, ikinci kızını ise ertesi gün dünyaya getirdi.

BBC'nin haberine göre, Birmingham Alabama Üniversitesi Hastanesi, bebeklerin doğumunu 'mucize bebekler' mesajıyla sosyal medyadan paylaştı. Bebeklerini Noel döneminde dünyaya getirmeye hazırlanan Hatcher, ailecek evlerine döndüklerini ve artık "tatilin tadını çıkarabileceklerini" söyledi.

Bebeklerin doğumunu gerçekleştiren Prof. Dr. Richard Davis ise Hatcher'ın gebeliğini 'rutin' olarak değerlendirdi ve her bir bebeğin 'büyüyüp gelişmek için ekstra alana sahip olduğunu' anlattı. Davis'e göre, bunun sebebi, tipik bir ikiz gebelikte olanın aksine bebeklerin her birinin ayrı bir rahimde büyüyüp gelişme şansının olmasıydı.

"Milyonda bir görülebilecek bir vaka"

Hatcher, bu yılın ilk aylarında bebek beklediğini öğrenmiş, 8 haftalık hamileyken doktora gittiğinde ise iki bebek birden beklediğini anlamıştı. Fakat çifti şaşırtan başka bir durum daha vardı: Hatcher'ın iki bebeği de iki farklı rahim içindeydi.

Bunun sebebi, Hatcher'ın 'uterine didelphys' yani çifte uterus isimli oldukça nadir görülen bir durumunun olmasıydı. Yani, Hatcher, iki farklı rahim ve iki farklı rahim boynu (serviks) ile doğmuştu.

Aynı anda iki rahme sahip olmanın başlı başına oldukça nadir görülen bir durum olduğuna dikkat çeken kadın doğum uzmanı Dr. Richard Davis'e göre, bu iki rahimde aynı anda gebe kalınması ise milyonda bir görülebilecek bir vakaydı.

İki rahmi olduğunu 17 yaşında öğrendiğini söyleyen Hatcher, daha önce yaşadığı üç hamilelikte böyle bir durumla karşılaşmadığını, bugün 7, 4 ve 2 yaşlarındaki üç çocuğunun da tek bir rahimde gelişip dünyaya geldiğini söylemişti. Eşi Caleb Hatcher ise eşinin kendisine iki bebek birden beklediklerini haber verdiğinde tepkisini şöyle anlatmıştı: "Bu sefer neyin farklı olduğunu bilmiyorum ama bu çok acayip"