Gündem

Ümit Özdağ: Erdoğan'dan sonra en iyi AK Partili Kemal Kılıçdaroğlu’dur

"Bu siyasetçilerin sizi aldatmasına izin vermeyin"

19 Ağustos 2022 00:44

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Millet İttifakı’nın yabancılara verilen vatandaşlık açıklamasına tepki göstererek, Millet İttifakı'nın seçimleri kaybetmeye hazırlandığını söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Özdağ, "Hep söylüyorum; Erdoğan’dan sonra en iyi AK Parti'li Kemal Kılıçdaroğlu’dur" dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ordu’ya geldi. İlk olarak partisinin Ordu il başkanlığı binasının açılışını yapan Özdağ, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında Millet İttifakı’nın seçimleri kaybetmeye hazırlandığını belirten Özdağ, şöyle konuştu:

"Dün 6'lı masa bir açıklama yapmış ve vatandaşlık verilen yabancılarla ilgili Süleyman Soylu'nun 200 bin rakamını esas aldıklarını ifade etmiş. Herhalde bugün de bir açıklama yaparlar. Bakan Nebati ve TÜİK'in enflasyon rakamlarını esas aldıklarını duyururlar. 6'lı masa Süleyman Soylu'nun oturmasıyla 7'li masa olmuştur. Gardırobun içerisinde de HDP oturuyor. Hayırlı olsun. Böyle de utanmazca sahte muhalefeti dünya tarihi herhalde görmemiştir. Sadece İstanbul’da günde 70 aileye vatandaşlık verilirken, bunlar hala kalkıyorlar Süleyman Soylu’nun verdiği rakamı esas alıyorlar.

Arkadaşlar; Süleyman Soylu’nun vermiş olduğu hangi rakam doğru çıktı ki, şimdi vatandaşlık rakamını Süleyman Soylu’yu doğru kabul ediyorsunuz? Siz seçimleri kaybetmeye hazırlanıyorsunuz. Hep söylüyorum; Erdoğan’dan sonra en iyi AK Parti'li Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Bu ifade zannediliyor ki bana ait. Hayır. Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatına aittir. Kemal Kılıçdaroğlu’nu istediği televizyona davet ediyorum. İsterse arkadaşı Süleyman Soylu’yu da getirsin. Birlikte konuşalım. Bakalım kaç kişiye vatandaşlık verilmiş.

"Bu siyasetçilerin sizi aldatmasına izin vermeyin"

Sevgili CHP'lilere, sevgili İYİ Partililere ve Millet İttifakı'na oy vermeyi düşünen tüm seçmene de buradan çağrıda bulunmak isterim; bu siyasetçilerin sizi aldatmasına ve yeniden bir yenilgiye sürüklemesine izin vermeyin lütfen. Bir oyun bile önemli olduğu bir seçimde 50 artı 1'le kazanılacak bir seçimde Süleyman Soylu'nun verdiği rakama güvenerek seçime hazırlanan bir muhalefet kaybetmeye hazırlanan ikinci Ekmelettin modeli üzerine kurgu yapan bir muhalefettir." 

OTSO önünde basın açıklaması yaptı

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, daha sonra esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek, mültecilerle ilgili yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ardından Ordu Ticaret ve Sanayi Odası binasının önüne giden Özdağ, burada basın açıklaması yaparak oda yönetimine tepki gösterdi.

Ordu Valisi'nin talimatıyla ziyaretlerinin geri çevrildiğini ileri süren Özdağ, "Biz sizi Türk iş adamı sanıyorduk ve onun için muhatap aldık. Ama Türk iş adamı değil de aslında Ordu Valisi'nin sadık bendeleri olduğunuzu bilseydik, zaten sizi muhatap alıp da görüşmezdik biz” diye konuştu. (DHA)