Gündem

“Uluslararası Kuruluşların Türkiye Uzantıları”nı araştıran SETA'yı AB finanse ediyor

28 Eylül 2019 09:27

Uluslararası medya kuruluşlarının Türkiye yayınları üzerine bir rapor yayımlayan ve bu yayınlarında fişleme yapan Siyasi, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı’nın (SETA), yeni yayımladığı 2018 Avrupa İslamofobi Raporu’nun Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edildiği ortaya çıktı. Üstelik SETA, bu detayı Twitter hesabında yaptığı paylaşımla duyurdu.

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmalar Vakfı (SETA), Temmuz 2019’da yayımladığı “Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları” başlıklı raporda, yabancı basının Türkçe servislerinde çalışan gazetecileri hedef almış ve gazetecileri özgeçmişleriyle tek tek listelenerek, yaptıkları retweet’ler ve daha önce hangi gazetelerde çalıştıkları rapor şeklinde kamuoyuyla paylaşmıştı.

BBC Türkçe, Sputnik Türkçe, Deutsche Welle Türkçe, Amerika’nın Sesi, Euronews Türkiye, CRI Türk ve Independent Türkçe’nin hedef gösterildiği ve “Uluslararası medya organlarının Türkiye uzantılarını incelemek üzere hazırlandığı” iddia edilen raporda, bu kuruluşların “Türkiye algıları üzerine oldukça kapsamlı analizler” sunulduğu öne sürülmüştü.

Gazetecileri hedef gösteren SETA, “2018 Avrupa İslamofobi Raporu” başlıklı çalışmasını ise AB fonlarıyla yayımladı. SETA, raporu Twitter’da şu paylaşımla duyurdu:

“SETA tarafından hazırlanan Avrupa İslamofobi Raporu 2018, Avrupa İslamofobi ile Mücadele Haftasında yayında. Rapor, AB Sivil Toplum Diyalog Programı tarafından finanse edilmektedir."