Gündem

Ulaştırma Bakanlığı: İndirim gündemimizde yok

İBB, dün Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Avrasya Tüneli'nin geçiş ücretlerinin düşürülmesi için talepte bulunacaklarını açıklamıştı

02 Temmuz 2019 11:17

Ulaştırma Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) kentte yaşanan trafik sıkışıklığına çözüm amacıyla önerdiği bazı köprü ve tünellerdeki indirim talebini reddetti.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde 27 Haziran'da başlatılan çalışma nedeniyle İstanbul'da trafik yoğunluğu yaşanıyordu. İBB, trafiğe çözüm olması amacıyla ek metrobüs seferleri koymuş, vapur seferlerinin de artırılacağını duyurmuştu. Ayrıca İBB, Ulaştırma Bakanlığı'na Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Avrasya Tüneli'nde geçiş ücretlerinin düşürülmesi için başvuru yapacaklarını açıklamıştı.

TIKLAYIN - İBB: Metrobüs sefer aralıkları yeniden düzenlendi

Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre, Ulaşım Bakanlığı'ndan İBB'nin talebine karşı "İndirim gündemimizde yok" mesajı verildi.

Bakanlığa yakın kaynaklardan yapılan açıklamada, yaşanan olumsuz duruma karşın çalışmanın devam edeceği belirtilirken "Bakım çalışması en geç 17 Ağustos'a kadar devam edecek. Elbette daha erken bir tarihte de tamamlanma olasılığı var" denildi.