Dünya

Ukrayna sınırındaki Rusya askeri mühimmat deposunda yangın

Kırım'da da geçen haftalarda benzer yangınlar meydana gelmişti

19 Ağustos 2022 08:50

T24 Dış Haberler

Rusya'nın Ukrayna sınırı yakınlarındaki bir askeri mühimmat deposunda yangın çıkmasının ardından iki Rus köyü tahliye edildi. 

Askeri mühimmat deposunda perşembe akşamı çıkan yangın; Rusya'nın ilhak ettiği Ukrayna toprağı Kırım'daki bir cephaneliğin ve hava üssünün patlamasından günler sonra meydana geldi. Rusya, olayların arkasında "sabotaj" olduğuna inanıyor.

Ukrayna'ya sınırı olan Belgorod bölgesinin Valisi Vyaçeslav Gladkov, "Timonovo köyü yakınlarındaki bir askeri mühimmat deposunda yangın çıktı" dedi. 

Yangında can kaybı yaşanmadığı belirtilirken, Timonovo ve Soloti köylerinde yaşayanların "güvenli bir uzaklığa" tahliye edildiği belirtildi. 

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde askeri mühimmat deposunun bulunduğu bölgede büyük bir yangın olduğu görülüyor. Başka bir videoda ise peş peşe patlamalar duyuluyor. 

Ukrayna, Kırım'da son haftalarda meydana gelen patlamalar için resmen sorumluluğu üstlenmezken, arkasında kendilerinin bulunduğu ve saldırıların devam edeceğine dair sinyaller verdi.