Dünya

Ukrayna: Rus füzeleri otel ve apartmanlarımızı yok etti

08 Ağustos 2023 15:30

T24 Dış Haberler

Yetkililer, Rus füzelerinin pazartesi gecesi Ukrayna'nın doğusundaki Pokrovsk kentini iki kez vurarak popüler bir otel ve apartmanı yerle bir ettiğini, yedi kişinin hayatını kaybettiğini ve çok sayıda kişinin yaralandığını söyledi.

İçişleri Bakanı Ihor Klymenko, beşi sivil yedi kişinin öldüğünü söylerken, bölge yetkilileri bir gecede sekiz kişinin öldüğünü söyledi.

Telegram mesajlaşma uygulamasında Klymenko, "Enkaz temizlemeye devam ediyoruz. Geceleri, yüksek tekrarlanan bombardıman tehdidi nedeniyle çalışmayı askıya almak zorunda kaldık" dedi.

Görgü tanıkları, iki füzenin Pokrovsk'un merkezine 40 dakika arayla isabet ettiğini söyledi. Yetkililer tarafından yayınlanan fotoğraflar, şehrin merkezindeki otelin doğrudan isabet alındığını ve birkaç katın eksik olduğunu gösterdi.

Druzhba (Dostluk) Oteli'nin gazeteciler, yardım görevlileri ve ordu arasında popüler olduğu belirtildi. 

Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelenskiy, konuşmasında, Rusya'nın balistik füzelerini Pokrovsk'taki konutlara saldırmak için kullandığını söyledi.

Tanıklar, ilk saldırıya müdahale edenlerin ikinci saldırıda öldüğünü ve yaralandığını dile getirdi.

Ölenler arasında iki kurtarıcının da olduğu belirtildi. İçişleri bakanlığı, 29 polis memuru ve yedi kurtarıcının yaralandığını söyledi. Yaralılar arasında iki çocuk ve 29 sivil de bulunuyor.

Pokrovsk'ta ikamet eden 58 yaşındaki Kateryna, ilk patlamayı duyduğunda evinde olduğunu, kendisini kontrol etmek için arayan bir akrabasına iyi olduğunu, ancak daha sonra ikinci bir patlamada vurulduğunu söyledi.

Kateryna, gözlerinin etrafındaki birden fazla sıyrığı işaret ederek, "Gözlerime bir alev doldu. Yere düştüm" dedi.