Dünya

Ukrayna'nın güneydeki karşı saldırısı, ilk Rus savunma hattını yardı

Ukrayna güçleri, ilerleyebilmek için haftalarca mayın temizliği yaptı

03 Eylül 2023 08:13

T24 Dış Haberler

Ukrayna'nın haftalarca mayın temizledikten sonra Rusya'nın Zaporojye yakınlarındaki ilk savunma hattını yarmayı başardığı ve artık güneydeki karşı saldırının daha hızlı ilerlemesini bekledikleri belirtildi. 

Ukrayna'nın güneyindeki karşı saldırıya liderlik eden General Oleksandr Tarnavskiy, Rusların zaman ve kaynaklarının yüzde 60'sını ilk savunma hattına, yüzde 20'şerini ise ikinci ve üçüncü savunma hattına harcadıklarını düşündüklerini ifade etti. Tarnavskiy, bunu yapma gerekçelerinin Ukrayna'nın ilk hattı geçemeyeceğine inanmaları olduğunu ifade etti.

The Observer'a konuşan Tarnavskiy, "Şimdi birinci ve ikinci hat arasındayız" dedi. Komutan, "Şimdi ikinci savunma hattının arkasında Rus askerlerin kaçması için koruma sağlayan düşman ünitelerini yok ediyoruz" dedi. 

Birinci hatta yaklaşırken Rusların oluşturduğu geniş mayın tarlası, Ukrayna askerlerini uzun süre boyunca yavaşlattı. Tarnavskiy, bu sırada Rusların "sadece oturup Ukrayna askerini beklediğini" ve zaman zaman topçu ateşi ve topçularla araçlarının hedef alındığını bildirdi. 

Rusya, cepheye işgal altındaki Herson ve Liman'dan askerler yolladı. Tarnavskiy, bunun "Moskova'nın baskıyı hissettiğine" işaret ettiğini ifade etti. 

Tarnavskiy, "Düşman rezervlerini çağırıyor. Sadece Ukrayna'dakileri değil, Rusya'dakileri de çağırıyor. Eninde sonunda ellerindeki en iyi askerler bitecek. Bu da bize daha çok ve hızlı saldırma fırsatı verecek" diye konuştu. 

Komutan, "Her şey önümüzde" diye konuştu.