Dünya

Ukrayna: Kırım yakınlarında Rus savaş gemisi batırdık

Ukrayna, Karadeniz'de gücünü artırdığının sinyallerini vermeye devam ediyor

02 Şubat 2024 09:14

T24 Dış Haberler

Ukrayna kuvvetleri, Rusya'nın 2014'te yasa dışı şekilde ilhak ettiği Kırım yakınlarında düzenledikleri sofistike bir gece saldırısı ile Rus Ivanovets savaş gemisini batırdıklarını ifade etti. 

Ukrayna askeri istihbaratının sosyal medyada paylaştığı görüntülerde birkaç dronun bir geminin etrafını sardığı ve ateş açtığı görülüyor. Videonun sonunda gemi suya batıyor.

Ukrayna, batırılan geminin Rus donanmasına ait Ivanovets olduğunu söyledi. Bazı Rus savaş bloggerları da geminin battığını doğruladı. 

The Guardian'ın aktardığına göre bazı Batılı yetkililer de, Karadeniz'de uzun menzilli dronlarla düzenlenne bir saldırı sonucunda bir savaş gemisinin batırıldığını söyledi. 

Ukrayna Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Gövdesine yapılan birkaç isabetli vuruşun ardından korvet hasar gördü ve kıç tarafından su almaya başladıktan sonra battı. Geminin değerinin 60-70 milyon dolar arasında olduğun tahmin ediliyor" denildi. 

Ufak bir füze gemisi olan Ivanovets'te yaklaşık 40 mürettebat bulunduğu düşünülüyor. Saldırıda henüz hayatını kaybeden olup olmadığı bilinmiyor; ancak saldırının yoğunluğu ve hızı nedeniyle ölenler olduğu düşünülüyor.

Moskova, henüz geminin battığını doğrulayan bir açıklama yapmadı.