Dünya

Ukrayna Hava Kuvvetleri, Kırım'da Rus çıkarma gemisine saldırdı

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Oleşçuk, saldırıda Rus Donanması'na ait büyük bir gemi olan Novocherkask çıkarma gemisinin imha edildiğini söyledi

26 Aralık 2023 11:21

T24 Dış Haberler

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Mikola Oleşçuk, Ukrayna'nın Kırım'da bir hava saldırısı gerçekleştirdiğini ve büyük bir Rus donanma gemisini imha ettiğini açıkladı. 

Bu sabah erken saatlerde Kırım'ın Feodosia Limanı'nda bir patlama oldu. Daha sonra büyük bir ikincil patlama yaşandı. 

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Oleşçuk, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada saldırıda Rus Donanması'na ait büyük bir gemi olan Novocherkask çıkarma gemisinin imha edildiğini söyledi.

Kırım'ın Rusya tarafından atanan valisi Sergei Aksyonov, Ukrayna saldırısının kentin liman bölgesinde bir yangınla sonuçlandığını ve yangının hemen kontrol altına alındığını söyledi.

Rusya donanma gemisinin vurulduğunu doğruladı

Rusya Savunma Bakanlığı ve yetkililer, Ukrayna'nın Kırım'ın liman kenti Feodosia'ya gece boyunca düzenlediği saldırıda bir kişinin öldüğünü, iki kişinin yaralandığını ve Novocherkassk adlı büyük bir çıkarma gemisinin hasar gördüğünü söyledi.

Interfax haber ajansı, Rusya Savunma Bakanlığı'nın Ukrayna'nın Feodosia'ya saldırmak için uçaklardan fırlatılan güdümlü füzeler kullandığını söylediğini aktardı.

Geminin ne kadar hasar gördüğüne dair bir açıklama yapılmadı ancak Ukrayna kanallarında dolaşan videolarda liman bölgesinde geniş çaplı bir yangın olduğu görülüyor.