Dünya

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski: Rusya'ya yönelik karşı saldırı hamleleri başladı

11 Haziran 2023 09:02

T24 Dış Haberler

Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski, ülkesindeki Rus kuvvetlerine yönelik karşı saldırı eylemlerinin başladığını söyledi ancak ek detaylar vermekten kaçındı. 

Cumartesi günü Kiev'i ziyaret eden Kanada Başbakanı Justin Trudeau'yla birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Ukrayna lideri, savaşın gidişatın dair değerlendirmelerde bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in cuma günü yaptığı "Ukrayna karşı saldırısı başladı ve önemli kayıplar yaşıyorlar" ifadeleri gündeme gelince Zelenski, "Ukrayna'da karşı saldırı ve savunma aksiyonları yapılıyor. Hangi aşamada olduklarından söz etmeyeceğim" dedi. 

Ukrayna'nın en yüksek rütbeli beş komutanının ismini veren Zelenski, "Farklı bölgelerdeki kumandanlarımızla her gün konuşuyorum" ifadelerini kullandı. Ukrayna lideri, "Herkes pozitif konuşuyor, bunu Putin'e iletin" dedi.

Ukraynalı yetkililer şu ana kadar "tam teşekküllü bir karşı saldırının başladığını" söylemekten kaçınsa da, Batılı analistler son günlerde çatışmaların şiddetlendiğini ifade ediyor. 

Zelenski, cumartesi akşamı yaptığı video açıklamada, "Pozisyonunu koruyanlara ve ilerleyenlere teşekkürler" diye konuştu.