Spor

Uğurcan Çakır'dan derbi öncesi iddialı sözler: Kadıköy'e kazanmak için gidiyoruz

01 Kasım 2023 12:29

Trabzonspor'un kaptanı Uğurcan Çakır, hafta sonu Fenerbahçe deplasmanına kazanmak için gideceklerini söyledi.

Uğurcan Çakır, Fenerbahçe ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdüren bordo-mavili takımın antrenmanından önce basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bordo-mavili ekibin kaptanı, teknik direktör Abdullah Avcı'nın 2 hafta önce takıma geri döndüğünü belirterek, "Alanya ve Karagümrük maçlarını oynadık. Bölüm bölüm çalıştıklarımızı sahaya yansıttık. Fenerbahçe sezona iyi başladı, sonuçlardan da belli oluyor ama biz de Trabzonspor'uz. Büyük maçları tahmin etmek kolay değil, çıkıp kazanmak için oynayacağız. Bu haftayı iyi değerlendiriyoruz. Çalışacağız, hafta sonu göreceğiz" diye konuştu.

Uğurcan, Fenerbahçe Kulübünden yapılan balık videosu paylaşımına ilişkin bir soru üzerine ise "Takım ve camia olarak biz saha dışında yaşanan olaylardan çok, saha içinde kalmaya çalışıyoruz. Kimin ne paylaştığının önemi yok. Hafta sonu maç oynanacak, sonuçları hep beraber göreceğiz. Büyük maçları tahmin etmek kolay değil. Kazanmak için oraya gideceğiz, umarım öyle olacak" şeklinde görüş belirtti.

"Maçın motivasyonu büyük"

Uğurcan, büyük maçlarda ekstra motivasyona ihtiyaç duyulmadığını kaydederek, şöyle devam etti: "Saha dışındaki olaylar pek ilgimizi çekmiyor. Zaten büyük maçların motivasyonu ayrı oluyor. Fenerbahçe lige iyi başladı. Biz de kendi kalitemizi biliyoruz. Rakibin zayıf yönleri üzerine çalışırsak ve bunları uygularsak iyi maç geçireceğimizi düşünüyorum. Dışarıda paylaşımlar ekstra motivasyon yaratmıyor, zaten maçın motivasyonu büyük.

Fenerbahçe iyi bir takım, yıllardır karşılaştığımız büyük bir camia. Biz de elimizden geleni yapacağız. İyi takımız, iyi hocaya sahibiz. Takım arkadaşlarımız hocanın istediklerini yapmaya çalıştı. Konsantrasyondan yana sıkıntı yok. İnşallah iyi bir oyunla iyi bir skor alırız
."