Dünya

Uganda Devlet Başkanı, oğlunun "Kenya'yı işgal etmekle" ilgili tweet'leri adına özür diledi

Uganda Devlet Başkanı'nın oğlu daha önce Twitter'dan İtalya'da başbakan olmaya hazırlanan Giorgia Meloni'ye evlenme teklif etmişti

06 Ekim 2022 08:42

Uganda Devlet Başkanı Yoweri Museveni, aynı zamanda ordu komutanı olan oğlu Muhoozi Kainerugaba’nın Kenya’yı işgal etmekle ilgili tweetleri adına özür diledi. 

BBC’de yer alan habere göre, Kenya Devlet Başkanı’nın oğlu ve ordu komutanı Muhoozi Kainerugaba, İtalya’da Başbakan olmaya hazırlanan Giorgia Meloni’ye “100 inek karşılığı” evlenme teklifi ettiği tweetlerinin yanı sıra Kenya’yı işgal etmekle ilgili de tweetler atmıştı. 

Kainerugaba, eski Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta’yla konuştuğunu ve geçen ağustosta görevini bırakmasına üzüldüğünü söylediğini aktardı: “Büyük kardeşimle ilgili tek sorunum üçüncü dönemde de kalmamasıydı. Kolayca kazanabilirdik!” 

Kainerugaba, bir başka tweette ise “Ben ve ordumun Nairobi’yi işgal etmesi iki hafta sürmezdi” yazdı. 

Devlet Başkanı’nın oğlu, Twitter’dan gelen tepkiler üzerine “Hiçbir zaman Kenya ordusuna saldırmam çünkü babam yapmamamı söyledi. Kenya’dakiler rahat olsun” dedi.

Konuya ilişkin Kenya hükûmetinden açıklama gelmese de Uganda Devlet Başkanı Museveni, Kenya Devlet Başkanı William Ruto ile konuştuğunu ve oğlunun tweetleri adına özür dilediğini söyledi.

Museveni, oğlunun “hatasına” rağmen, onu orgeneral rütbesine getirdiğini çünkü hâlâ “olumlu katkıları” olabileceğini düşündüğünü söyledi. 

TIKLAYIN - Uganda Devlet Başkanı'nın oğlu, İtalya'da başbakan olmaya hazırlanan Meloni'ye "100 inek karşılığında" evlenme teklif etti