Spor
Deutsche Welle

UEFA’dan asker selamına soruşturma

UEFA, Türkiye A Milli Futbol Takımı oyuncularının Arnavutluk maçındaki gol sevinci sırasında asker selamı vermelerini soruşturma kararı aldı.

14 Ekim 2019 13:18

UEFA, Türkiye A Milli Futbol Takımı oyuncularının Arnavutluk maçındaki gol sevinci sırasında asker selamı vermelerini soruşturma kararı aldı. Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası eleme maçında Cuma günü Arnavutluk'la karşılaşan Türk milli futbol takımının 1-0 kazandığı müsabakada, atılan golün ardından futbolcular tarafından verilen asker selamı nedeni ile soruşturma başlatma kararı aldı.

Alman haber ajansı dpa'nın aktardığı bilgilere göre UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu, konuyu 17 Ekim Perşembe günü görüşecek. Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) karşı başlatılan ve olayla ilgili kişi ve kurumların ifadelerinin alınacağı soruşturmanın aynı gün bir karara bağlanıp bağlanmayacağı ise henüz bilinmiyor.

"Barış Pınarı" selamı

Türkiye Milli Takımı futbolcuları, sahadaki gol sevincinin ardından soyunma odasında da, teknik ekiple birlikte asker selamı vermiş, TFF'de bu iki fotoğrafı, "Futbolcularımız bu golü asker selamı ile, Barış Pınarı harekatında görev yapan askerlerimize armağan etti" açıklamasıyla paylaşmıştı.

İlgili UEFA kuralları, futbolcuların herhangi bir siyasi görüşü yansıtmasını yasaklıyor. Geçmişte ağırlıklı olarak tribünlerdeki taraftarlara yönelik benzer soruşturmalarda UEFA ağır cezalar vermişti. UEFA'nın, futbolcuların kendi sosyal medya sayfalarından yaptıkları paylaşımları da soruşturma hakkı bulunuyor. 

Le Drian maça gitmiyor

Öte yandan Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, daha önce tribünden izleyeceğini söylediği bu akşam oynanacak olan Fransa-Türkiye karşılaşmasına gitmeyeceğini duyurdu. Bakan Le Drian bu kararına gerekçe olarak Türkiye'nin Suriye'de sürdürdüğü askeri operasyonu gösterdi.

Bu arada Fransız yetkililer, Türkiye'nin Suriye'ye yönelik askeri harekatının Avrupa Birliği (AB) ve Fransa tarafından kınanmasının ardından, bugün başkent Paris'te oynanacak olan karşılaşma ile ilgili güvenlik önlemlerinin artırıldığını duyurdu.

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştirDeutsche Welle