Gündem

TUSAŞ'ta torpil iddiası: "Genel Müdür Temel Kotil, önemli görevlere akrabalarını getirmiş"

"TAİ’yi, Temel Kotil ailesi zapt etmiş, artık konuşacak pek söz kalmadı"

16 Kasım 2019 08:55

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ’DE (TUSAŞ) 2016 yılında genel müdürlüğüne atandıktan sonra kurumda tasfiyeler gerçekleştiren Prof. Dr. Temel Kotil’in önemli görevlere akrabalarını getirdiği iddia edildi. Kotil’in TUSAŞ’ta çalışan akrabalarının listesini sosyal medya hesabından yayımlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Üyesi Ali Kıdık, “TAİ’yi (TUSAŞ) Temel Kotil ailesi zapt etmiş” ifadelerini kullandı.

Kotil, şirket içerisinde “organizasyonel yeniden yapılanma” adı altında tasfiyeler gerçekleştirerek önemli görevlerde bulunan onlarca kişinin işine son vermişti. AKP’ye yakınlığıyla bilinen kişileri önemli pozisyonlara getirmesiyle tepki çeken Temel Kotil’in yakın akrabalarını da kurumda aldığı belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Üyesi Ali Kıdık, kurumda çalışan ve Kotil ile aynı soyadına sahip kişilerin bulunduğu bir listeyi sosyal medya hesabından paylaştı. "TAİ’yi, Temel Kotil ailesi zapt etmiş. Artık konuşacak pek söz kalmadı. Belgeli konuş diyenlere ithaf olunur" diyen Kıdık,  Cumhuriyet'ten Eren Can Keman'a yaptığı açıklamada konuya ilişkin olarak şunları kaydetti:

“TUSAŞ gibi bir kurumda Temel Kotil müdürken, kendi soyadını taşıyan, sülalesinden insanların bulunması beni, her duyarlı yurttaş gibi, rahatsız etti. Bu ülkede sadece Kotil ailesi ya da Rizeliler yok ki. Ama tutup 5 tane Kotil soyadlı şahsın devletin en kritik kurumlarından birinde olması rahatsızlık uyandırıcı ve kesinlikle doğru bulmuyorum."