Ekonomi

TURYİD Başkanı Demirer: Kısa çalışma desteği verilmezse çalışanların ücretsiz izne çıkarılmasından başka şans kalmaz

30 Mart 2021 16:23

Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) Başkanı Kaya Demirer, kısa çalışma desteği verilmediği durumda sektörde çalışanların ücretsiz izne çıkarılmasından başka şanslarının kalmayacağını ifade etti. 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 31 Mart'ta sona ereceğini duyurduğu ve işsizlik için ayrılan paradan harcanan kısa çalışma ödeneği ile ilgili birçok işletmeden tepkiler gelmeye devam ediyor. 

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) Başkanı Kaya Demirer, turizm ve restoran yatırımcıları kısa çalışma ödeneğinin belli bir süre uzatılmasını talep ederken, aksi durumda sektörde ücretsiz izinler olacağına dikkat çekti.

Bloomberg HT yayınına katılan Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) Başkanı Kaya Demirer, konuyla ilgili şunları söyledi:

"31 Mart'ta bitecek olan kısa çalışma ödeneğinin hiç değilse Haziran sonuna kadar, olmuyorsa Mayıs sonuna kadar uzatılmasını istiyoruz. Bunu Türkiye'nin geneli için değil, turizm sektörü paydaşları ve yeme-içme sektörü için söylüyorum. Çünkü turizm sektörü ancak Haziran sonu geri dönüşüm sağlayabilecek. Yeme-içme sektörü de kanun ve genelgeyle kısıtlanan yeme içme saatlerini ancak, Cumhurbaşkanımızın teyit ettiği gibi bayramla birlikte normalleştirebilecek. Siz bir taraftan çalışma saatlerimi benim elimden haklı nedenlerle de aldığınız zaman, bunun sonucu olarak da ekonomik performans üçte birlere, dörtte birlere düştüğü zaman diğer taraftan çalışanlarına destek veremezseniz o zaman bu sektörün çalışanlarını ücretsiz izne çıkarmaktan başka şansı kalmayacak"