Gündem

'Türkiye Yüzyılı' programı: Erdoğan, 'Kanal İstanbul' konuşmasında metnin dışına çıktı; "bu muhalefetin kafası basmaz, anlamaz bunlar anlamaz" dedi

28 Ekim 2022 21:37

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Türkiye Yüzyılı' programı sırasında promterdan okuduğu metin 'Kanal İstanbul' bölümüne gelince metnin dışına çıkarak muhalefete yüklendi. Erdoğan, "Bu muhalefetin kafası basmaz, anlamaz bunlar anlamaz" ifadelerini kullandı.

Gazeteci Serkan Alan'ın Gazeteduvar'da yer alan özel haberinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün yaptığı konuşmada muhalefete söylediği "Bu muhalefetin kafası basmaz, anlamaz bunlar anlamaz" sözlerinin, cumhurbaşkanının promterdan okuduğu metinde yer almadığı iddia edildi.

Haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının büyük bir kısmını, programdan önce gazetecilerle paylaşılan metin çerçevesinde yaptığı söylendi.  "Bu çerçevede Kanal İstanbul projesi, Türkiye Yüzyılımızdaki sözlerimizden biri olarak hedeflerimiz arasındaki yerini korumaktadır. Seçim tarihine kadar elbette milletimizle paylaşacağımız yeni projelerimiz olacaktır" ifadelerini kullanan Erdoğan burada metnin dışına çıktı ve muhalefete yönelik “Kanal İstanbul'un çalışmaları başlayacak ve İstanbul Boğazı'nı çevre tehdidinden kurtaracağız. Bu muhalefetin kafası basmaz, anlamaz bunlar anlamaz" ifadelerini kullandı. Erdoğan Kanal İstanbul sözlerinin ardından metin çerçevesinde konuşmasına devam etti.


Erdoğan, "Muhalefet Kanal İstanbul'a karşı çıkıyor. Yahu siz bugüne kadar neye karşı çıkmadınız. Dikili bir ağacınız yok. Ya yapacağız.Yakında Kanal İstanbul'un çalışmaları başlayacak. İstanbul Boğazı'nı çevre tehdidinden kurtaracağız. Bu muhalefetin kafası basmaz, anlamaz bunlar anlamaz. Kanal İstanbul Projesi, Türkiye Yüzyılı'mızdaki sözlerimizden biri olarak hedeflerimiz arasındaki yerini korumaktadır." dedi." />