Gündem

Türkiye yazarı Cem Küçük: Erdoğan, "teğmenler olayı"nın soruşturulmasını istedi

06 Eylül 2024 10:44

Türkiye yazarı Cem Küçük, Kara Harp Okulu’nun mezuniyet töreninden sonra kılıçlarını çekerek "Atatürk’ün askerleriyiz" sloganı atarak toplu yemin eden teğmenlerle ilgili kaleme aldığı yazısında, "AK Parti bu meseleyi asla hafife almamalıdır" diyerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın meselenin soruşturulmasını istediğini söyledi. Küçük: "Bizim tanıdığımız Erdoğan bu tür olaylarda perde arkasını iyice araştırır, sonra gerekeni söyler. Erdoğan benim öğrendiğim, bu olayın soruşturulmasını istedi. Ona göre olması gerekeni söyleyecektir..." ifadelerinde bulundu.

"AK Parti bu meseleyi asla hafife almamalıdır" diyen Küçük teğmenler olayıyla ilgili Menderes döneminin "9 Subay Olayı"nı hatırlatarak şunları söyledi: "9 Subay Olayı"nda sadece kafalarında plan vardı. 3 sene sonra iyice örgütlenip darbe yaptılar. İleride her olayda bu teğmenler korsan bildiriyle anılacaklar."

Küçük köşesinde şu değerlendirmelerde bulundu:

"Medyada ben ilk gün net konuştum. Sonradan topa girenler oldu ama onlar hükûmet ne diyecek diye bekledi. Bizim tanıdığımız Erdoğan bu tür olaylarda perde arkasını iyice araştırır, sonra gerekeni söyler. Erdoğan benim öğrendiğim, bu olayın soruşturulmasını istedi. Ona göre olması gerekeni söyleyecektir..."

Yazının devamı için tıkla...