Gündem

Türkiye'nin kuzeyi yanıyor güneyi su altında

Karadeniz'de yangınlar devam ederken Adana'da halk evlerinde mahsur kaldı

24 Aralık 2019 22:56

Türkiye'de Karadeniz Bölgesi'nde çeşitli illerde dün geceden beri yangınlar çıkarken, Adan'da sağanak yağış yaşamı esir aldı.

Rize ve Trabzon'da yeni orman yangınları

Trabzon'un Dernekpazarı ilçesinde 5 farklı noktada ve Rize'nin merkeze bağlı Kurtuluş köyü ile Tunca beldesinde örtü yangını çıktı. Şiddetli rüzgarın etkili olduğu bölgede, itfaiye ekipleri ve vatandaşlar, yangınlara güçlükle müdahale ediyor.

Karadeniz Bölgesi'nde, Trabzon, Artvin, Giresun ve Ordu illerinde dün akşam saatlerinde 69 farklı noktada çıkan örtü ve orman yangınlarının ardından, Trabzon'un Dernekpazarı ilçesinde 5 mahallede ve Rize'nin merkeze bağlı Kurtuluş köyü ile Tunca beldesinde farklı noktalardaki ormanlık alanda akşam saatlerinde yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiyenin yanı sıra İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri sevk edildi. Şiddetli rüzgar nedeniyle ekipler, yangına güçlükle müdahale ederken bölgeye çevre illerden takviye arazöz ve itfaiye aracı da sevk edildi. Yangın söndürme çalışmalarına çevredeki vatandaşlar da destek veriyor. Alevlerin kontrol altına alınması için ekipler çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor.

T24'e gelen bilgiye göre Sürmene'de alevler Karakanzi köyüne kadar ulaştı.

61 yangın söndürüldü

Öte yandan, Karadeniz Bölgesinde Trabzon, Artvin, Giresun ve Ordu illerinde dün akşam saatlerinde 69 ayrı noktada çıkan örtü ve orman yangınlarının 61'i kontrol altına alınarak söndürülmüştü.

Ordu'da orman yangını

Ordu’nun Çatalpınar ilçesinde şiddetli rüzgarlardan dolayı çıkan orman yangını devam ediyor.

Bölgenin farklı yerlerinde oluşan orman yangınları çevrede yaşayan vatandaşları tedirgin ederken itfaiye ve orman işletme müdürlüklerine bağlı ekipler olay yerinde yangınlara müdahale ediyor. Çıkan yangına müdahale eden itfaiye ve vatandaşlar için herhangi bir olumsuzluk durumunda sağlık ekipleri de olay yerinde hazır bekletiliyor.

Bölgenin birçok yerinde yangınların çıktığını söyleyen çevre sakinlerinden Arif Bulu, “Sabaha kadar buradaki nöbetimiz devam edecek. Yangının kontrol altına alınmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Adana sele teslim

Adana'da dün geceden itibaren etkisini sürdüren yoğun yağış nedeniyle sele kapılan otomobil tarlaya düştü. Sel sularına kapılarak sürüklenen otomobildeki 3 kişi kendi imkanlarıyla, 2 kişi ise bölgeye gelen AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı. İsimleri henüz öğrenilemeyen kişiler, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerinin ardından Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Adana'da sokağa taşan kanalizasyon sebebiyle insanlar evlerinde mahsur kaldı.

Samandağ'da yolda çökme oldu

Hatay’ın Samandağ ilçesinde aşırı yağış nedeniyle yolda çökme meydana geldi.

Olay, Samandağ ilçesi Kapısuyu Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, ilçede sabahın erken saatlerinde başlayan yağmur, cadde ve sokaklarda çökmelere neden oldu. Kapısuyu Mahallesi'nde yağış nedeniyle yolda toprak kayması meydana geldi. Yolun çökmesiyle trafik tek şeritten devam ediyor.