Hürriyet Gazetesi'nde çalışan ve kısa süre önce tebligatla işten çıkartılan 45 kişi adına Türk İş'e bağlı Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ikinci bir açıklama yaptı. İşten çıkarılan 45 gazetecinin de katıldığı açıklamada, savcılar göreve çağrılarak, "Medya sektöründe orman kanunları sona erecektir" ifadesi kullanıldı
TGS yaptığı ilk açıklamada da, işten çıkarılan kişilerin tamamının TGS'ye üye olduğunu, sendikanın toplu sözleşme yapabilmek için az sayıda daha ihtiyaç duyduğu bu nedenle gazete yönetiminin sendikalı çalışanların işine son verdiği öne sürerek, "Üyelerimizin hakkını hem sokakta hem mahkeme salonlarında, hem de uluslararası alanda sonuna kadar savunacağız" ifadeleri kullanılmıştı.
Toplantıda açılış konuşmasını yapan TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, iş yerinde toplu sözleşme yetkisi almak üzere olduklarını belirterek, işten çıkartmalar ile Demirören grubunun suç işlediğini ifade etti. İşten çıkartmaların kendilerine ve sendikaya yönelik bir operasyon olduğunu ifade eden Durmuş, "Sendikalı olmak bir haktır, bu hakkı çiğneyenler suç işlemektedir. Sizin de huzurunuzda savcıları göreve davet ediyorum. Medya sektöründe orman kanunları sona erecektir" diye konuştu. Toplantıda konuşan iki kişi de, sendikal mücadeleye olan inançlarını ifade etti.
Ne olmuştu?
Hürriyet gazetesi 45 çalışanını evlerine tebligat göndererek işten çıkarmıştı. İşten çıkarılanlar arasında Çınar Oskay, İpek Yezdani, Sebati Karakurt, Kenan Başaran, Aydil Durgun, İbrahim Yurtbay, Önder Öndeş, Dürdane Kırçuval, Serkan Ocak, Ceyhun Kuburlu, Aydil Durgun, Aslı Barış, Ahmet Can, Aslı Barış, Şebnem Turhan, Banu Tuna, Mesude Erşan, Mustafa Doğan, muhabir Arda Akın, Otomotiv Yazarı Emre Özpeynirci,Spor ve Ekonomi Servisi'nden Ceyhun Kuburlu, Teknoloji Muhabiri Ahmet Can Şit, Muhabir Ece Emre, editörler Deniz Türsen, Deniz Dallı, Levent Korkut ve Kelebek'ten Nigar Akan ve gazetenin insan kaynakları servisinden üç kişi de vardı.
İşten çıkarmalara karşı gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar, yazar Gülse Birsel ve müzik yazarı Naim Dilmener, yazar Jale Özgentürk ve yazar Ayşe Arman istifa etmişti.
İşten çıkarılan kişilerin tamamının Türkiye Gazeteciler Sendikası'na üye olduğu, sendikanın toplu sözleşme yapabilmek için az sayıda kişiye daha ihtiyaç duyduğu bu nedenle gazete yönetiminin sendikalı çalışanların işine son verdiği belirtildi.
TIKLAYIN - Hürriyet'teki büyük işten çıkarma operasyonunda gerekçe 'sendika üyeliği' mi; atılanlar kampanya hazırlığında
TIKLAYIN - Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar, gazetesine istifasını noter yoluyla gönderdi
TIKLAYIN - Hürriyet gazetesi yazarı Ayşe Arman da istifasını noter yoluyla gönderdi
TIKLAYIN - Hürriyet yazarı Jale Özgentürk de istifa etti: “Arkadaşlarıma yapılanı hazmetmek zor”
TIKLAYIN - Gülse Birsel, Hürriyet'ten istifa etti
TIKLAYIN - Müzik yazarı Naim Dilmener de Hürriyet'ten ayrıldığını duyurdu
TIKLAYIN - Hürriyet'te künye değişti
TIKLAYIN - Hürriyet'te çalışan 43 üyesi işten atılan Türkiye Gazeteciler Sendikası, savcıları göreve çağırdı