Gündem

Türkiye'de 2023'te en az 424 kadın öldürüldü!

"Kadınlar en çok evlerinde ve tanıdıkları erkekler tarafından katledildi"

01 Ocak 2024 08:47

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’nun paylaştığı verilere göre 12 ayda en az 424 kadın öldürüldü. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu da kadınların en çok evlerinde ve tanıdıkları erkekler tarafından katledildiğini açıkladı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, şüpheli kadın ölümlerinin arttığına vurgu yapan kadın dernekleri, pandemiden bu yana kadın cinayetlerinde ciddi bir artış olduğuna dikkat çekti. Bu yıl şüpheli şekilde yaşamını yitiren kadınların ölümlerinin açığa çıkarılması için kadınlar tarafından çağrı yapıldı. Her yıl İçişleri Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafında yapılan açıklamalarda “aile içi ve kadına şiddetle mücadelede sıfır tolerans” denilmesine karşın kadın cinayetleri sayısında azalma yerine artış gözlemlendi. Kadın derneklerinin açıkladığı veriler ile bakanlık tarafından açıklanan verilerin birbirini tutmaması tepkilere yol açtı.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’nun Cumhuriyet ile paylaştığı verilere göre 12 ayda en az 424 kadın öldürüldü. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu da kadınların en çok evlerinde ve tanıdıkları erkekler tarafından katledildiğini açıkladı.