Ekonomi

Turkcell'den Danıştay'a 2 iptal davası

Turkcell, BTK'nın şirket için belirlediği yeni Çağrı Sonlandırma ücretleri ve azami ücret tarifesi karalarıyla ilgili dava açtı.

12 Nisan 2010 03:00

T24 - Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK), şirket için belirlediği yeni Çağrı Sonlandırma ücretlerini ve azami ücret tarifesini belirlediği kararlarının iptaline ilişkin Danıştay'a 2 ayrı dava açtığını bildirdi.


Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş'nin, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, şunlar kaydedildi:


''12 Şubat 2010 tarihli özel durum açıklaması ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) 1 Nisan 2010 tarihinden geçerli olmak üzere şirketimiz tarafından uygulanacak yeni Çağrı Sonlandırma ve azami ücret tarifelerini duyurduğunu açıklamıştık. Bu kapsamda, şirketimiz Danıştay nezdinde iki adet dava açmıştır.


Davalardan biri, 1 Nisan 2010 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere BTK'nun, şirketimiz için belirlediği yeni Çağrı Sonlandırma ücretlerini, ikincisi ise azami ücret tarifesini belirlediği kararlarının iptali talebini içermektedir.''