Gündem

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık: Türkiye’ye Nobel ödülü verilmelidir

02 Kasım 2019 07:36

Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan'ın aldığı 31 bin 500 lira maaşla dikkatleri çeken, ardından da kurumun 12 bin dolara boğaz manzaralı köşk kiraladığı iddialarıyla gündeme gelen Türk Kızılay'ının Genel Başkanlık koltuğunda oturan Kerem Kınık, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik gerçekleştirdiği operasyonla ilgili konuştu. Kınık, “Türkiye’nin yazdığı destan dünyaya iyi anlatılmalı. Bu harekatı yapan Türkiye’ye Nobel Barış Ödülü verilmelidir" dedi.

Kınık, harekat bölgesinde yaşananları ve bundan sonra neler yapılacağını Sözcü'den Saygı Öztürk'e anlattı. Harekatın tamamlanmasının ardından Kızılay'ın yapacağı kalıcı hizmetler olacağını belirten Kınık, şöyle dedi:
 
“Kamu düzeninin sağlanmasına destek vermek, güven artırıcı desteklerde bulunarak ülkemizde bulunan Suriyelilerin ülkelerine dönüşlerini hızlandırmak istiyoruz. Vatandaşımız bağışlarını yapıyor ve bu konuda son derece cömert davranıyor. Ama unutmayalım, bizim de yoksulumuz, yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımız var. Öncelik tabii ki kendi insanımızın ihtiyaçlarını gidermek. Alacağımız dış kaynaklarla sığınmacılara destek verelim."
 
Kınık'ın açıklamalarının devamı şöyle:

"Askerimiz harekat sırasında teröristleri hilal kıskacına aldı. Hilali yavaş yavaş kısarak ilerledi. Teröristlerin bölgeden kaçmalarının ardından hemen insani yardıma başladık.

"Bölgeye mobil hastane götürdük, gıda, su, mama, hijyen ürünler ulaştırdık. Bir taraftan da onarımlara başladık."

"İnanın, Kızılay'ın hilalini gören çocuklar, gençler, yaşlılar bize doğru koşuyordu. Batılı kuruluşlara bu şekilde bir yaklaşım yok. Türk Kızılayı'nın yeri oralarda da bambaşka. Bizim, o coğrafyayla aramıza bariyer koymak istediler. Biz o bariyerleri yıktık."

"Talebyad'da bir teyze geldi. Kırık Türkçeyle konuşuyordu. Teyze Arap, eşi Türkmen. Derdini anlatırken, ‘Bize  öyle zulüm ettiler ki, çocuklarımızı alıp zorla örgüte götürdüler. Hastaneyi yakıp içindeki ekipmanı alıp gittiler' diyor. "

 


TIKLAYIN - Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan'ın maaşı 31 bin 500 lira oldu

TIKLAYIN - Kızılay, ‘yabancılara yardım’ amacıyla gönderilen 3 milyon 700 bin lira ile 10 adet 4x4 jip almış

TIKLAYIN - Kızılay Yatırım Holding bünyesinde 6 şirket kuruldu; içeriden atanan yöneticiler 'huzur hakkı' alacak

TIKLAYIN - Kızılay'ın 713 milyon liralık ihalesini alan şirketlerden birisinin Menzil tarikatı destekçisi olduğu iddiası

TIKLAYIN - Kızılay genel başkanlık makamı için aylık 12 bin dolara köşk kiralamış

TIKLAYIN - Kızılay, aylık 12 bin dolara kiraladığı tarihi köşke kapı ve duvar ilave ettirmiş!

TIKLAYIN - Kızılay, 'düzmece rapor' hazırlamış, MÜSİAD'a ait hasarlı binayı 110 bin liraya kiralamış