Gündem

Turgut Altınok için "Karamanoğlu Beyliği daha az toprak sahibiydi" diyen eski CHP'li Gürsel Tekin, mal varlığını açıkladı

Altınok, hakkındaki mal varlığı iddialarını da sosyal medyadan yalanlamıştı

17 Mart 2024 12:19

AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok’un mal varlığını açıklaması üzerine, sosyal medyada “Karamanoğlu Beyliği daha az toprak sahibiydi” benzetmesi yapan eski CHP Sekreteri Gürsel Tekin, mal varlığını açıkladı.

Gürsel Tekin, sosyal medya hesabından “Akli melekeleri yerinde olmayan bir takım zevat ile ahlaksız, yalancı, aşağılık, müfterinin iddia ettiği aksine 257 villa, 647 daire, 3 uzay istasyonu sahibi değilim. Buna inanan varsa Turgut Bey veya Bilal Erdoğan ile hemen malvarlığımı değiş tokuş edebilirim” demişti.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk bugünkü yazısında Tekin’in mal varlığını açıkladığı açıklamasına yer verdi.

Tekin, siyasetçilerin mal varlıklarını şeffaflık gereği paylaşmasının doğru olacağını belirtterek şunları açıkladı:

“İki adet dairem ve Edremit’te 290 metrekarelik bir arsam bulunuyor. Ayrıca Skoda ve Mini Cooper markalı 2 arabam var. Gelir kaynaklarım ise siyaset öncesi iş hayatımdan ve milletvekilliği görevimden elde ettiğim meşru kazançlardan oluşuyor. Siyasette haksız zenginleşmeye asla tevessül etmedim ve etmem de... Beton lobisine, imar çetelerine ve kirli siyasete karşı da mücadeleme sonuna kadar devam edeceğim. Halkın çıkarlarını her şeyin üstünde tutuyorum. Siyaseti halkın refahı için yapıyor, onların çıkarlarını her türlü şahsi menfaatin üstünde tutuyorum.”

TIKLAYIN - "Mal Allah’ın" diyen Turgut Altınok, onlarca gayrimenkul ve arsadan oluşan mal varlığını açıkladı: "Anne ve babadan miras, ana sütü gibi helal"