Seçim 2024

Tuncer Bakırhan: Meral Danış Beştaş'ı İstanbul'a öylesine boy göstermek için değil, kazanmak için gönderiyoruz

"Bizim yolumuz müteahhitler ile rantçılar arasında tercih yapmak değildi"

13 Şubat 2024 12:48

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin grup toplantısında konuştu. Gündeme dair gelişmeleri değerlendiren Bakırhan, İstanbul adayları Meral Danış Beştaş'ı İstanbul'a boy göstermek için değil kazanmak için gönderdiklerini söyledi.

Bakırhan ayrıca ittifak tartışmalarına ve 'DEM Parti o partiyle anlaştı' iddialarına da değinerek, "Bizim yolumuz müteahhitler ile rantçılar arasında tercih yapmak değildi" ifadesini kullandı.

Tuncer Bakırhan'ın açıklamalarından öne çıkan satırbaşları şu şekilde:

"Günlerdir ülkemizde seçimler tartışılıyor ama basını takip ettiğimizde sanki sadece DEM Parti seçime girecekmiş gibi tartışıyorlar. Bu gayet normal çünkü yerel seçimlerde ana muhalafet partisi olmaya aday bir partiyiz. Yerel seçimlerde kilit bir partiyiz. Her gün ağzını her açan DEM Parti'yi konuşuyor ama bizden kimse yok tabi, bizim adımıza konuşuyorlar. DEM Partinin bağımsız ve demokratik tercihlerini sorgulamaya kalkıyorlar. Bize ayar vermeye, bir çizgi çizmeye çalışıyorlar. Bilmiyorlar ki biz yıllardır halkın işaret ettiği yolda yürüyoruz. Yürümeye de devam edeceğiz. Bunların çizgi belirlemelerinin bizim için bir anlamı yok.

"DEM Parti'yi oy deposu olarak görenler bizi iyi izlesin"

DEM Parti'yi siyasi parti olarak değil de oy deposu olarak görenler kulaklarını iyice açsınlar, bizi iyi izlesinler. Üçüncü yolu neden kararlılıkla savunduğumuzu bu toplantıda anlatmaya çalışacağız. 31 Mart'ta Türkiye'yi DEM'in renkleriyle boyayacağımıza emin olabilirsiniz. Türkiye'de başrolünde iktidar ve muhalefetin olduğu bir oyun oynanıyor. Halkın gerçek sorunları unutturulmaya çalışılıyor. Halk, bayat ekmek kuyruklarında yaşam mücadelesi veriyor. Gençler göç yollarında gelecek arıyorlar. Emekliler her gün başını yastığa aç koyuyorlar.

"Hala depremin ilk günündeki gibi"

Dünyanın hiçbir yerinde işçiler patronlardan daha çok vergi ödemiyor. Türkiye'de ise işçiler patronlardan daha fazla vergi ödüyor. Her yerde yolsuzluk, hırsızlık almış başını gidiyor. Millet az çorba yerine karton bardaklarda yarım çay almak zorunda kaldı. Yarım bardak karton çay alınan bir ülkeyi yaratanlara nalet olsun. Geçen hafta deprem bölgesini ziyaret ettik. Emin olun sanki deprem yeni olmuş gibi bir tablo vardı. Hala ağlaşan anneler, kardeşlerimiz var. Cenazelerini arayanlarla karşılaştık. Ciddi bir umutsuzluk var. Diğer taraftan ülkenin gündemi seçimken kendine muhalif diyen ama iktidara hizmet etmekten başka işe yaramayan tatlı su muhaliflerinin bir gün depremzedelerden , açıktan bahsettiğini göremezsiniz. Onların gündemi farklı.

"Kürt halkının meşru temsilcileri rehin alınıyor, belediyelerine kayyım atanıyor ama yine de kimseden çıt yok"

Bunların tek derdi siyaseti dizayn ederek rant ve çıkar sağlamaktır. Bunlara iki çift laf söylemeyen sözde muhalif yazarlar yatıp kalkıp DEM Partiye hakaret ediyorlar. Kürt halkının meşru temsilcileri rehin alınıyor, belediyelerine kayyım atanıyor ama yine de kimseden çıt yok. Başta İstanbul olmak üzere her yerde adaylarımızı açıkladık. Açıklamadan hemen sonra aklı başkalarının kesesinde olanların paçalarının tutuştuğuna şahitlik ettik. Köşelerinde ekranlarda pespayece tutumlar içerisine girdiler. Biz de onlara diyoruz ki siz zamlara, hak gasplarına, yolsuzluklara, kayyımlara, kaçak seçmenlerine, Kürt sorunundaki çözümsüzlüğüne dair tek bir cümle duydunuz mu? Çünkü bunların derdi iktidarla ana muhalefetle birlikte Kürt halkını yine sömürge gibi yönetmektir.

Erdoğan'ı eleştirdi

(Erdoğan'a yönelik) Sen belediyelerde renge de baktın dile de kimliğe de baktın onun için Kürt halkının iradesine kayyum atadın. Bu haritaya itiraz etmeyen kimse ben muhalifim, ilericiyim, Kürt sorununa demokratik çözümünü istiyorum demesinler. Kürt sorunu seçimlerden önemlidir. Makamlardan, belediyelerden önemlidir. Kürt sorununu çözmek isteyen iradenin önünde engel değil destek olmaya her zaman açığız. Aday açıklamamızı da kimse pazarlık gibi algılamasın. Bu, ödenen bedellere hakarettir. Biz değer siyaseti yapıyoruz. Hem iktidara hem muhalefete çağrı yapıyoruz. Varsa bir iradeniz ortaya koyun ortaklaşalım."

 

Ayrıntılar geliyor