Gündem

TÜGVA başvurdu; pantolon ölçen okul müdürü hakkındaki habere erişim engeli geldi

10 Aralık 2019 16:11

Kız öğrencilere, "pantolonunun paçası neden kısa" diye sorarak azarlayan ve tepkilerin ardından görevden alınan Siirt - Kurtalan Anadolu Lisesi Müdürü Fersende Karataş'la ilgili T24 haberi hakkında Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) başvurusu neticesinde erişim engeli kararı alındı.

Sosyal medyaya düşen ses kayıtlarında okul müdürü Fersende Karataş'ın, "pantolonunun paçası neden kısa" diye sorduğu kız öğrencisi ağlıyor. Müdür ayrıca öğrencilere, "Kes sesini, terbiyesiz, edepsiz, dengesiz, haddini bilmez" gibi hakaretler ediyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tepkilerden sonra, Siirt Kurtalan Anadolu Lisesi'nde, okul müdürü tarafından bir öğrenciye "psikolojik şiddet uygulandığı ve hakaret edildiği" iddiasıyla okul müdürünün açığa alındığını ve konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını açıklamıştı.

T24 ve birçok haber sitesinin ses kaydında görsel olarak kullandığı Karataş fotoğrafının sağ üst tarafında logosu ve ismi tam gözükmeyen bir TÜGVA posteri yer alıyordu. TÜGVA, söz konusu fotoğrafı gerekçe göstererek İstanbul 1. Sulh Ceza Hâkimliği'ne erişimin engellenmesi yönünde başvuru yaptı. Hâkimlik, haber içerinde TÜGVA yönelik bir bilgi geçmemesine rağmen erişim engeli kararı aldı.