Seçim 2023

Tuğrul Türkeş: Kemal Bey biraz yalnız kalmış gibi

“Seçimden hemen sonra kendi grup fotoğraflarına baktım da… Bu bir gevşemedir"

23 Mayıs 2023 07:41

14 Mayıs seçimlerinin ardından, "Parlatılan 'Niş'ler, 'Miş' Gibi Yapmak ve Bir Seçimin Ardından Türk Milliyetçiliği" başlıklı bir yazı kaleme alarak Cumhur ve Millet ittifaklarını milliyetçilere önem vermemek ve göz ardı etmekle eleştiren, AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, " MHP’nin aldığı oy sürpriz değildir” dedi.

Bahçeli’nin seçime MHP listeleri ile girme kararının doğru bir strateji olduğunu söyleyen Türkeş, 28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek ikinci tur seçimleri için de değerlendirmelerde bulundu. “Bakalım hangi tarafın tabanı daha çok sandığa gidecek. Katılım düşük olursa Tayyip Bey'in şansı artar. Onun tabanı daha disiplinlidir” diyen Türkeş, “Kemal Bey biraz yalnız kalmış gibi. Babacan, Davutoğlu, Akşener asılacaklar mı? Seçimden hemen sonra kendi grup fotoğraflarına baktım da… Bu bir gevşemedir” görüşünü aktardı.

Gazeteci İsmail Küçükkaya, Halk TV’deki bugünkü yazısında Türkeş’le yaptığı görüşmeyi aktardı.

“Evet arkadaş milliyetçilik önem kazanıyor”

Türkeş, 14 Mayıs seçim sonuçlarına ilişkin şu görüşleri ifade etti:

“Evet MHP iyi oy aldı. Bazıları şaşırdı. Ben de onlara şaşıyorum. Dünyadaki gelişmeleri ve bunun Türkiye’ye yansımasını okuyamıyorlar. Evet arkadaş milliyetçilik önem kazanıyor. Türkiye'de de yükseliyor. Marjinal bazı partiler üzerinden ülkeyi anlayamazsınız. HÜDA PAR, TİP vs büyük büyük analizler yapılıyor. Yüzde yarım veya 1 üzerinden Türkiye okuması yaparsan yanılırsın. Ülkeye ve halka yabancı olmaktır bu. Türkiye Cumhuriyeti'nde ana akım siyasi hareketler vardır. Onlar dururken marjinal gruplar üzerinden Ana karadan şaşmamak lazım. Bu açıdan bakınca MHP’nin aldığı oy sürpriz değildir.”

“Doğru bir stratejiydi”

Türkeş, Bahçeli’nin seçime MHP listeleri ile girme kararıyla ilgili de şu değerlendirmeyi yaptı:

“Evet doğru bir stratejiydi. Başarılı oldu. MHP tabanı güçlü, geleneği sağlam partidir. Sadece 3 hilali koyun pusulaya, genel başkanı ve adayı bile olmasa yüzde 5/6 oy alır. Dolayısıyla Sayın Bahçeli’nin aldığı stratejik karardı.”

“Bahçeli, ona kızmıştır”

Küçükkaya, “Türkeş burada bazı bilgiler ve bir isim verdi. AK Parti içinden bir isim. Onun açıklamalarını hatırlattı” diyerek, Türkeş’in şu ifadelerini aktardı:

“Bahçeli, ona kızmıştır. Haklıdır da. Ama devlet terbiyesi nedeniyle bunu açık etmez. Orda Cumhurbaşkanına dönük kırgınlık, kırgınlık asla söz konusu olmaz. Şunu kabul edelim; Bahçeli, bugün Türk siyasetinin en deneyimli ismidir. Beni partiden atmıştır. Ama bu böyledir. Ben de burada (AK Parti'de) misafirdim, nezaket gösterdiler beni davet ettiler ama artık 8 yılı geçti. Ben de siyaseti burada sürdürüyorum.”

“Kemal Bey, biraz yalnız kalmış gibi”

Türkeş, 28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek seçimlere ilişkin beklenti ve öngörülerini şöyle anlattı:

“İnsanların sandığa gitmesi önemlidir. Demokrasi bunu gerektirir. Bakalım hangi tarafın tabanı daha çok sandığa gidecek. Katılım düşük olursa Tayyip Bey'in şansı artar. Onun tabanı daha disiplinlidir. Kemal Bey biraz yalnız kalmış gibi. Babacan, Davutoğlu, Akşener asılacaklar mı? Seçimden hemen sonra kendi grup fotoğraflarına baktım da… Bu bir gevşemedir."

Yazının tamamını okumak için tıklayın.