Gündem

TTB’den “savaş bir halk sağlığı sorunudur” bildirisi duruşmasına çağrı

Türk Tabipleri Birliği: Tarihimiz boyunca barışı savunduk

20 Mart 2019 07:29

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyelerinin “Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunudur” başlıklı açıklama nedeniyle yargılandıkları davanın ikinci duruşması bugün 09.00’da Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşecek. TTB Merkez Konseyi'nin 11 üyesi davada 'terör örgütü propagandası yapmak' ve 'halkı kin ve düşmanlığa teşvik etmek' ile suçlanıyor.

Türk Tabipler Birliği dün duruşmayla ilgili olarak açıklama yaptı.  

TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, 2016-2018 dönemi Merkez Konseyi üyelerinin 24 Ocak 2018 tarihinde gerçekleştiği “Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunudur” başlıklı açıklama nedeniyle yargılandığını hatırlatarak “Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunudur” açıklamasının toplumu sağlıklı tutma çabasının bir gereği olduğunu söyledi. 

“TTB olarak sağlıklı bir toplumu savunduğumuz için tarihimiz boyunca barışı savunduk” diyen Adıyaman, savaşın bir halk sağlığı sorunu olduğunu ve açıklamalarıyla toplumu bilgilendirme sorumluluğunu yerine getirdiklerini ifade etti. TTB’nin yaşamı ve halk sağlığını tehdit eden tüm sorunları sorumluluk alanında gördüğünü dile getiren Adıyaman, “Türkiye'de yaşanan bütün depremlerde, maden facialarında, iş cinayetlerinde, salgınlarda TTB bu sorumluluğu defalarca göstermiş ve halkın sağlığının yanında yer almıştır” dedi. 

TTB’nin kuruluşun bu yana savaşların karşısında yer aldığına dikkat çeken Adıyaman, gösterdikleri tavrın hekim olmanın gereği olduğunu da sözlerine ekledi. Adıyaman, demokrasiden, emekten, özgürlükten, ve barıştan yana olan tüm siyasi parti, demokratik kitle örgütleri, sendikalar ve barış savunucularını 20 Mart’ta Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek TTB davasına davet etti.