Gündem

TTB'den hedef gösterilen başkanları Şebnem Korur Fincancı ile ilgili açıklama: Toplumsal belleğimizde bu tür linç süreçlerinin acı sonuçları kayıtlıdır

"Toplumsal barışın zedelenmesinden kaygılıyız; bu konuda tüm kamuoyunu duyarlı davranmaya davet ediyoruz"

25 Ekim 2022 17:06

Türk Tabipleri Birliği Yüksek Onur Kurulu, TSK'nın PKK'ya karşı kimyasal silah kullandığı iddiası hakkında yaptığı yorum sonrası hakkında soruşturma başlatılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli’nin hedef gösterdiği Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’ya yöneltilen eleştirilerle ilgili açıklama yaptı.  Açıklamada, “Toplumsal belleğimizde bu tür linç süreçlerinin acı sonuçları tüm ağırlığıyla kayıtlıdır” 

TIKLAYIN - Bahçeli: TTB Başkanı ile diğerlerinin Türk vatandaşlığından çıkarılması, vatansız ve ülkesiz olmaya mahkûm edilmesi akla en yakın yollardan birisi

“Her türlü manipülasyon koşullarında hakikat arayışı değerlidir” başlığı ile yapılan açıklamada, şöyle denildi: 

"Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın bir yayın organında yaptığı değerlendirme sonrasında hedef haline getirilerek itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını üzülerek görmekteyiz. Toplumsal belleğimizde bu tür linç süreçlerinin acı sonuçları tüm ağırlığıyla kayıtlıdır.

Dr. Fincancı Hoca, iddia edilen konuya dair uzman görüşünü belirtmiştir. Kurum, kuruluş hedef göstermemiştir. Olgu ve olayların uluslararası sözleşmelere uygun bağımsız, bilimsel bir soruşturma süreci ile açığa kavuşturulması gereğini vurgulamıştır. Açıklamanın Medya Haber kanalı tarafından basın meslek ilkeleri ve etik yükümlülüklerine aykırı bir tutumla araçsal, manipülatif tarzda yayımlanmış olduğunu da yayını takiben yaşanan tartışmalar ekseninde farklı mecralarda defaten beyan etmiştir. İlgili yayın organının sorumsuz yayıncılık anlayışını açıkça kınıyoruz.

Hekimliğin varoluşsal değerleri, etik ilke ve uluslararası sözleşmelerle belirlenmiş sorumlulukları açıkça insandan, yaşamdan ve hakikat arayışından yanadır. Bu sorumlulukla her zaman olduğu şekilde her türlü silahın, şiddetin karşısında yer almayı sürdüreceğiz. Toplumsal barışın zedelenmesinden kaygılıyız. Bu konuda tüm kamuoyunu duyarlı davranmaya davet ediyoruz."

TIKLAYIN - Hakkında soruşturma başlatılan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı: "Kimyasal silah kullanılmıştır" demedim, "araştırılması gerekir" dedim

TIKLAYIN - TTB'den Şebnem Korur Fincancı’ya destek: Hedef gösterilmesini kabul etmiyoruz

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, PKK'ya yönelik yürütülen askeri operasyonlarda kimyasal silah kullanıldığı iddialarının tarafsız heyetlerce soruşturulması gerektiğini ifade edenŞebnem Korur Fincancı hakkında 'terör örgütü propagandası yapmak' ve 'Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama' suçlarından, soruşturma başlatmıştı. 

Şebnem Korur Fincancı, "Sanki ben kimyasal kullanılmıştır demişim gibi haber yapıyorlar. Öyle bir şey demedim ben. Canlı yayında konuşuyorum. Hani diyorum ki bir kimyasal etkisi olabilir. 'Sinir sistemini etkileyen o istemsiz hareketler nedeniyle bunun araştırılması gerekir' diyorum. Yani görüntüler de bunu söylemek olanaklı değildir diyorum canlı yayında. Sanki ben 'kimyasal var' demişim gibi lanse ediyor. Onların o şekilde yapması da sorumsuzluk tabii ki. Ben eleştirilerimi de yönelttim kendilerine" açıklamasını yapmıştı. Kabine toplantısının ardından açıklama yapan

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün (24 Ekim)kabine toplantısının ardından TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancıüzerinden TTB'yi hedef gösterdi. "TTB Başkanı'yla ilgili yargı harekete geçmiştir. Gerekirse yasal düzenlemeyle bu ismin değişmesini sağlayacağız. Böyle bir şahsın adı Türk’le başlayan kurumun başında olmasını milletimizin tüm fertlerini rahatsız ettiğine inanıyorum." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ise bugün partisinin grup toplantısında Türk Tabipleri Birliği'nin kapatılmasını, yönetimine en ağır ceza verilmesini ve TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve yönetiminin Türk vatandaşlığından çıkarılmasını talep etti.