Dünya

Trump yönetimi avcıların önünü açıyor

Tanzanya'da bir aslanı öldüren ABD vatandaşının ülkeye aslanın kafatası, derisi ve dişlerini getirmesine izin verildi

15 Eylül 2019 08:45

ABD'de Trump yönetimi, Tehlikede Nesiller Yasası'ndan beri ilk kez avlanmış bir aslanın ülkeye getirilmesine izin verdi. Tanzanya'da bir aslanı öldüren bir Florida vatandaşının ülkeye aslanın derisini, dişini ve kafatasını sokmasına izin verildi. Çevre örgütleri bu adımının nesli tükenmekte olan hayvanlarla ilgili tehlike yaratacağını söylüyor. 

The Guardian'da yer alan habere göre,  ABD Balık ve Vahşi Yaşam Servisi, avcı Carl Atkinson'ın avukat John Jackson tarafından temsil edildiğini öğrendi. Jackson'ın Trump yönetiminde Uluslararası Vahşi Yaşamı Koruma Konseyi üyesi olduğu ve bu konseyin hayvan kafası toplamak gibi tartışılan konuları desteklediği biliniyor. 

Biyolojik Çeşitlilik Merkezi hukuk biriminden Tanya Sanerim, "Bütün bunlar çok endişe verici. Trump yönetimi bunu onaylıyorsa yakında Tanzanya'dan hayvan başı ithal etmeye de izin verecek" dedi. 

Barack Obama yönetimi, Tanzanya'dan fil başı getirilmesini tamamiyle yasaklamışken Trump yönetimi hayvan kafalarının  ülkeye getirilmesini olay başına değerlendirme kararı almıştı.