Dünya

Trump: 'Yasa dışı göçmenler' tutuklanacak

"Tek bir şey yapmayanlar, Kongre'deki Demokratlar"

18 Haziran 2019 12:01

ABD Başkanı Donald Trump, Meksika sınırından 'yasa dışı yollarla' geçmeye çalışan göçmenlerin tutuklanmaya başlayacağını açıkladı. ABD Vatandaşlık ve Göçmen Ofisi'nin gelecek hafta toplu tutuklamalara başlayacağını söyleyen Trump, "ABD'ye girmeye çalışan milyonlarca 'yasa dışı göçmenler' geldikleri gibi gönderilecek' dedi.

Trump ve Göçmenlik Danışmanı Stephen Miller, İçişleri Bakanlığı yetkililerine, sınır dışı edilme süreçlerini hızlandırılan ailelerin tutuklanması yönünde talimatta bulunmuştu.

Vatandaşlık ve Göçmen Ofisi Direktörü Ronald Vitiello ve İçişleri Bakanlığı'ndan Kirstjen Nielsen, planı uygulamakta tereddüt etmiş, tutuklama sürecinin hazırlığı, verimliliği ve göçmen çocukların ailelerinden ayırılmasının yaratacağı olası toplumsal tepkiyle ilgili şüpheleri dile getirmişti. 

Trump, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Vatandaşlık ve Göçmen Ofisi gelecek hafta, ABD'ye giren milyonlarca 'yasa dışı göçmenleri' ortadan kaldırma sürecine başlayacak. Geldikleri gibi hızlıca gidecekler. Meksika, güçlü göçmenlik yasalarıyla insanları Güney Sınırı'ndan çıkmadan durdurmayı başarıyor. Guatemala da Güvenli-Üçüncü Anlaşması'nı imzalamaya hazırlanıyor. Tek bir şey yapmayanlar, Kongre'deki Demokratlar. Yasadaki boşluklardan kurtulmak için oy vermeleri gerekiyor. Oy verirlerse sınır krizi hızlıca çözülür"