Dünya

Trump'tan Suriye açıklaması: Adım atma sırası Avrupa ülkelerinde

Trump,  mesajında Suriye'de 800 IŞİD'liyi yakaladıklarını söyledi

17 Şubat 2019 10:00

ABD Başkanı Donald Trump ABD’nin Suriye’den çekilmesiyle ilgili açıklama yaptı. Twitter'dan açıklama yapan Trump, "Biz çok şey yaptık çok şey harcadık. Şimdi sıra bunu yapabilecek kapasitesi olan başkalarının vazifesini yerine getirmesinde. IŞİD karşısında %100 zafer kazandıktan sonra geri çekiliyoruz" ifadelerini kullandı.

Trump,  mesajında Suriye'de 800 IŞİD'liyi yakaladıklarını söyleyerek IŞİD ile mücadelede Avrupa ülkelerinden daha fazla destek istedi.

Trump, mesajında şu ifadeleri kullandı:  "Amerika Birleşik Devletleri; İngiltere, Fransa, Almanya ve diğer Avrupalı müttefiklerinden, yakaladığı 800 IŞİD militanını yargılamasını talep ediyor. IŞİD düşmeye yakın. Yargılanmadıkları durumda alternatif, bizim onları serbest bırakmamız olur, bu da iyi olmaz"

"ABD, IŞİD militanlarının Avrupa'ya yayılmasını seyretmek istemiyor. Biz çok fazla şey yaptık ve çok fazla harcama yaptık. Sıra diğerlerinin bir adım atıp, yapabileceklerini yapmalarında. Yüzde yüz zafer kazandıktan sonra, biz çekiliyoruz" 

"