Dünya

Trump, suikast girişiminden sonra ilk mitingini düzenledi: "Demokrasi için kurşun yedim"

21 Temmuz 2024 09:03

T24 Dış Haberler

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Donald Trump, geçen hafta uğradığı suikast girişiminden sonra düzenlediği ilk mitingde "demokrasi için bir kurşun yediğini" ifade etti. 

Trump, cumartesi günü Michigan eyaletinin Grand Rapids kentinde düzenlediği mitingde ilk kez sahneye başkan yardımcısı adayı JD Vance ile çıktı. Mitinge binlerce kişi katıldı. 

Trump, dolu arenaya Demokratların kendisinin "Demokrasiye bir tehdit olduğunu" söylediğini ama kendisinin "demokrasi için kurşun yediğini" iddia etti.

Suikast girişimini "korkunç bir olay" diye niteleyen Trump, "Bugün Tanrı'nın lütufu sayesinde karşınızdayım. Burada olmamalıydım ama kabullenelim, çok özel bir şey oldu" dedi. 

Geçen cumartesi günü yapılan saldırıda kurşun, Trump ekrandaki göçmenlerle ilgili grafiğe döndükten sonra kulağını sıyırmıştı. Birçok projeksiyon, Trump'ın kafasını çevirmemesi durumunda kurşunun kafasına isabet edeceğini gösteriyor. Trump bununla ilgili olarak esprili şekilde "hayatımı göçe borçluyum" derken, "Umarım tekrar böyle bir şey yaşamam gerekmez" diye devam etti. 

Mitingde Başkan Joe Biden'ın sağlık durumu ve başkan adaylığı ile ilgili tartışmalara da değinen Trump, "Adaylarının kim olduğu konusunda ne onların, ne de bizim bir fikrimiz var" dedi. Biden Demokrat Parti ön seçimlerini kazansa da sağlık durumu nedeniyle kendisine aday olmaması için parti içinden yoğun baskı yapılıyor.