Dünya

Trump'ın oğlu Trump Jr, eski avukatı Cohen'i savunan yorumu paylaştı

Michael Cohen verdiği ifadede ABD Başkanı için "sahtekar, ırkçı, düzenbaz" ifadelerini kullanmıştı

02 Mart 2019 12:49

T24 Dış Haberler

ABD Başkanı Donald Trump'ın eski avukatı Michael Cohen, Temsilciler Meclisi'nde verdiği ifadede Trump'ı 'ırkçılık, dolandırıcılık ve düzenbazlıkla' suçlarken gazeteci Garrett M. Graff, Cohen için "Her şeyini zaten kaybetmiş bir adam, yalan söylemesi için bir sebep yok" ifadelerini kullanarak tweet attı. Trump'ın en büyük oğlu Donald Trump Jr'ın kişisel Twitter hesabından Graff'ın yazdıklarını 'retweet' yapması sosyal medyada dikkati çekti.

Temsilciler Meclisi'nde ifade veren Cohen, Trump için 2007 yılında çalışmaya başlamaktan ve başkan seçilmesine giden yolda ona yardımcı olmaktan ötürü pişman olduğunu söylemişti ve Trump için "Trump tamamen bir ırkçı. Bu ülke Trump'ın beyaz ırkçıları ve bağnazları koruduğunu gördü. Fakir ülkelere 'bok çukuru' dediğini de gördü. Özelde daha da fena" ifadelerini kullanmıştı.

Independent'da yer alan habere göre, Cohen ifade verdiği sırada salonda bulunan gazeteci Garett M. Graff, Twitter hesabından "Cohen üzerinden bu kadar yaygara koparıldığına inanamıyorum, daha önce Cohen'le telefonda görüştüm ve ne kadar cesareti olduğunu anladım. Bu adam artık elinde hiç bir şey kalmamış, yalan söyleyecek ya da gerçeklerin üstünü örtecek bir sebebi olmayan biri" değerlendirmesinde bulundu. 

Sosyal medyada dikkat çeken durum ise, Graff'ın tweet'i üzerine Donald Trump'ın büyük oğlu Donald Trump Jr.'ın kendi hesabından "Cohen'in yalan söylemesi için bir sebep yok" açıklaması yapan bu yazıyı yeniden paylaşmasıydı. 

Trump Jr. kendisine paylaşımıyla ilgili tepkiler gelmesi üzerine, yaptığı retweet'i sildi.