Dünya

Trump'ın danışmanı, Kongre saldırısı gecesi "Hepimiz yerli terörist gibi duruyoruz" diye mesaj atmış

Hope Hicks, 6 Ocak Komitesi'ne verdiği ifade sırasında

03 Ocak 2023 07:32

T24 Dış Haberler

Eski ABD Başkanı Donald Trump'a bir dönem en yakın isimlerden olan eski danışmanı Hope Hicks'in Trump destekçilerinin ABD Kongre binasını bastığı gün başka bir danışmana, "Şu anda yerli teröristler gibi duruyoruz" diye mesaj attığı ortaya çıktı.

Trump'ın İletişim Direktörü olan Hope Hicks, mesajı Trump'ın kızı ve kıdemli danışmanı Ivanka Trump'ın özel kalem müdürü Julie Radford'a attı.

Mesajlaşma, ABD'de, 6 Ocak 2021'deki Kongre baskınını soruşturan Temsilciler Meclisi Özel Komitesi tarafından Trump'ın Joe Biden Başkan seçildikten sonra görevde kalmaya çalıştığına dair ek kanıt olarak sunuldu.

The Hill'in haberinde; mesajda Hicks'in, "Şu anda hepimiz yerli teröristler gibi görünüyoruz" yazdığı belirtildi. Radford yanıt olarak, "Oh evet, bir saattir ağlıyorum" yazdı.

Hicks'in ayrıca Trump'ın iletişim kanallarını kapamasından şikayet ettiği ve ekipteki birçok kişinin işsiz kalacağından yakındığı görüldü.

Hicks devam eden konuşmada, "Dramatik olmak istemiyorum; ama hepimiz s.çtık" yazdı.

Temsilciler Meclisi Özel Komitesi aralık ayı sonunda yayımladığı nihai raporda, eski ABD Başkanı Donald Trump'ı halkın iradesi ve demokrasiyi yok saymak için, "çok yönlü bir komplo kurmakla" suçladı. Rapor, komite, Trump'a Adalet Bakanlığı'nın suçlama yöneltmesini önerdikten üç gün sonra yayımlandı. 

6 Ocak Soruşturma Komitesi

ABD'de 6 Ocak 2021'de düzenlenen Kongre baskınını soruşturmak için Haziran 2021'de kurulan Temsilciler Meclisi Özel 6 Ocak Komitesi, halka açık sekiz duruşma yaptı, gizli veya açık binden fazla kişinin ifadesini aldı, on binlerce sayfa belgeyi inceledi.

Komite'nin görev süresi yıl sonunda doluyor.

Komite, bugüne kadar Trump'a yakın birçok kişiyi ifadeye çağırmış, bu çağrılara uymayan Trump'ın eski danışmanı Steve Bannon ve eski özel kalemi Mark Meadows, "Kongreyi tahkir" ile suçlanmıştı.