Dünya

Trump: Hürmüz Boğazı'ndaki gemileri hiçbir karşılık almadan koruyoruz

"Artık burada bulunmamıza gerek yok"

24 Haziran 2019 18:32

T24 Dış haberler

ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin Hürmüz Boğazı'nı ücret almadan koruduğunu söyleyerek artık burada bulunmamaları gerektiğini ifade etti.

ABD ile İran arasındaki gerilim tırmanmaya devam ederken Trump, Twitter hesabı üzerinden Hürmüz Boğazı ile ilgili paylaşımlarda bulundu. ABD lideri, Çin'in aldığı petrolün yüzde 91'inin, Japonya'nın aldığının ise yüzde 61'inin Hürmüz Boğazı'ndan geçtiğini ifade etti. 45. ABD Başkanı bu ülkelerin kendi gemilerini koruması gerektiğini ifade etti.

 ABD'nın nakliye yollarını hiçbir karşılık almadan koruduğunu ifade eden Trump, ülkesinin dünyadaki en büyük enerji üreticisi haline geldiğini o yüzden artık burada 'bulunmaması' gerektiğini yazdı. ABD Başkanı ülkesinin bu görevi "çok uzun süredir yerine getirdiğini" vurguladı.

Açıklamalarının sonunda İran'a seslenen Trump, "ABD'nin İran'dan istediği şey çok basit - Nükleer silah ve teröre destek vermek yok!" ifadelerini kullandı.

Trump'ın yaptığı paylaşımda Boğaz kelimesinin İngilizcesi olan 'Strait' yerine hatalı bir biçimde 'straight' yazması dikkati çekti.