Dünya Basınında Bugün

Trump hakkında yeni taciz iddiası; Kamala Harris beyaz işçi sınıfı oylarına yöneliyor; Husi saldırılarında "Rusya" mı var? | Dünya Basınında Bugün

25 Ekim 2024 09:50

T24 Dış Haberler

1990'lı yıllarda profesyonel model olarak çalışan Stacey Williams, 1993 yılında Trump Tower'da "iki adam arasında çarpık bir oyun" olarak nitelendirdiği olayda Trump tarafından taciz edildiğini iddia etti. Demokrat başkan adayı Kamala Harris, beyaz işçi sınıfı seçmenlerden oy kazanmak için geç bir girişim başlattı. Enflasyon konusundaki şüpheler, serbest ticaret ve öğrenci kredilerinin affı konusunda Donald Trump'a karşı derin bir "mavi yakalı" yakınlığı olduğu biliniyor. Rusya'nın, bu yılın başlarında Kızıldeniz'de Batılı gemilere füze ve insansız hava araçlarıyla saldıran Yemen'deki Husi isyancılara hedefleme verileri sağlayarak grubun küresel ticaret için önemli bir artere saldırmasına yardımcı olduğu iddia edildi. Pentagon, perşembe günü yaptığı açıklamada, ABD'nin Suudi Arabistan'a 440 milyon dolar değerinde TOW 2A ve TOW 2B füzelerinin olası satışını onayladığını duyurdu. Yunanistan ve Fransa, iki ülkenin kara kuvvetleri arasındaki iş birliğini geliştirmek üzere görüşmeler yürütüyor.

25 Ekim 2024'te dünya basınında öne çıkan başlıklar şöyle...

The Guardian | Eski manken Trump'ın Epstein ile ziyaretinde kendisini taciz ettiğini söyledi

1990'lı yıllarda profesyonel model olarak çalışan Stacey Williams, 1993 yılında Trump Tower'da "iki adam arasında çarpık bir oyun" olarak nitelendirdiği olayda Trump tarafından taciz edildiğini iddia etti. 

Trump'la 1992 yılında bir Noel partisinde, o zamanlar Trump'ın iyi bir arkadaşı olduğuna inandığı Jeffrey Epstein tarafından tanıştırılmıştı. 


The New York Times | Kamala Harris, işçi sınıfı beyazların oylarını arıyor 

Demokrat başkan adayı Kamala Harris, beyaz işçi sınıfı seçmenlerden oy kazanmak için geç bir girişim başlattı. Enflasyon konusundaki şüpheler, serbest ticaret ve öğrenci kredilerinin affı konusunda Donald Trump'a karşı derin bir "mavi yakalı" yakınlığı olduğu biliniyor.

AFL-CIO'nun sendika üyesi olmayan işçilere ulaşmak üzere kurulmuş siyasi bir kuruluşu olan Working America'nın yaklaşık 1600 ücretli çalışanı, savaş alanı eyaletlerde kapı kapı dolaşıyor. 


The Wall Street Journal | Rusya, Husi saldırısı için veri sağladı

Rusya'nın, bu yılın başlarında Kızıldeniz'de Batılı gemilere füze ve insansız hava araçlarıyla saldıran Yemen'deki Husi isyancılara hedefleme verileri sağlayarak grubun küresel ticaret için önemli bir artere saldırmasına yardımcı olduğu iddia edildi.

Konuyla ilgili bilgi sahibi bir kişi, saldırılarına geçen yıl Gazze savaşı nedeniyle başlayan Husilerin, saldırılarını genişlettikçe Rus uydu verilerini kullanmaya başladığını söyledi. Veriler, Yemen'de Husilerin arasına yerleştirilen İran Devrim Muhafızları Ordusu mensupları aracılığıyla aktarılıyordu.


Al Arabiya | Pentagon, ABD'nin Suudi Arabistan'a TOW füzelerinin satışını onayladığını açıkladı

Pentagon, perşembe günü yaptığı açıklamada, ABD'nin Suudi Arabistan'a 440 milyon dolar değerinde TOW 2A ve TOW 2B füzelerinin olası satışını onayladığını duyurdu.

Pentagon'dan yapılan açıklamada satışın “Körfez'de siyasi istikrar ve ekonomik ilerleme için bir güce” yardımcı olarak ABD'nin dış politika hedeflerini ve ulusal güvenlik amaçlarını destekleyeceği belirtildi.


eKathimerini | Yunanistan ve Fransa kara kuvvetleri iş birliğini görüşüyor

Yunanistan ve Fransa, iki ülkenin kara kuvvetleri arasındaki iş birliğini geliştirmek üzere görüşmeler yürütüyor.

Daha önceki işbirliği, Yunanistan'ın Rafale jetleri ve Fransız fırkateynleri satın alması da dahil olmak üzere deniz ve hava yeteneklerine odaklanırken, son tartışmalar kara askeri operasyonlarının senkronize edilmesine odaklanıyor.