Gündem

Şirin Payzın Washington'da: Trump-Erdoğan özel görüşmesinde Halkbank davası ve mal varlıklarının soruşturulması gündeme gelebilir

Şirin Payzın, Murat Sabuncu'ya değerlendirdi

13 Kasım 2019 13:43

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump görüşmesine saatler kala Şirin Payzın Washington'daki atmosferi Murat Sabuncu'ya değerlendirdi.

ABD yerel saatiyle 12.00'de başlayacak görüşmeden önce Beyaz Saray etrafında yoğun güvenlik önlemleri alındığını aktaran Şirin Payzın, "Erdoğan-Trump önce baş başa görüşecek. Bu görüşmede İran yaptırımlarını deldiği gerekçesiyle Halkbank'a açılan dava ve Erdoğan'ın hem kişisel hem de ailesinin mal varlığıyla ilgili konular gündeme gelebilir. Daha sonra heyetler arası görüşmelere geçilecek. Bu görüşmelerde senatörlerin de yer alabileceği konuşuluyor" ifadelerini kullandı.

ABD basının görüşmeyle ilgili yorumlarına ilişkin de konuşan Şirin Payzın, "'Erdoğan, farklı konulardaki protestolara hazır olsun' diyen makaleler çıktı" dedi.

Bu görüşmenin aynı zamanda Trump'ın azil süreciyle ilgili tanıkların dinlenmesine başlandığı güne de denk geldiğini hatırlatan Şirin Payzın "Trump-Erdoğan buluşmasına dair genel değerlendirme, iki liderin kendi kişisel çıkarlarını konuşacağı yönünde" diye konuştu.