Dünya

Trump, 2020 seçimleri için adaylığını 18 Haziran'da açıklayacak

Trump'ın 2020 yarışındaki "ikinci adamı" yine Pence olacak

01 Haziran 2019 09:45

T24 Dış haberler

ABD Başkanı Donald Trump, ikinci bir dönem Beyaz Saray'da görev yapmak için 18 Haziran'da adaylığını resmi olarak açıklayacak.

Trump'ın açıklaması sembolik olacak, çünkü ABD başkanı, ilk yemin gününde 2020'de tekrar aday olmak için gerekli işlemleri yapmıştı. Trump'ın adaylığını açıklayacağı mitinge eşi Melania Trump, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Second Lady Karen Pence katılacak. Trump'ın 2020 yarışındaki "ikinci adamı" yine Pence olacak.

18 Haziran'da yapılacak miting Florida eyaletinin Orlando kentinde gerçekleştirilecek. Trump, adaylığını NBA takımı Orlando Magic'in maçlarını oynadığı 20 bin kişilik Amway Merkezi'nde açıklayacak. Trump, 2017 yılının başından bu yana aralıklarla "tekrar seçim mitingleri" düzenliyordu.

Cumhuriyetçi Parti'nin adayı olmasına kesin gözüyle bakılan Trump'ın 2020'de kiminle yarışacağı Demokrat Parti ön seçimlerinden sonra belli olacak. Şu anda anketlerde Demokrat Parti adaylığı için eski Başkan Yardımcısı Joe Biden ve Vermont Senatörü Bernie Sanders'ın adı öne çıkıyor.