Gündem

TRT, "rahatsız edici" diyerek tepki toplamıştı: O habere erişim engeli

Türkiye-ABD voleybol maçındaki kadın taraftarla ilgili haberlere erişim engeli getirildi

06 Haziran 2024 15:57

Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımı'nın, ABD ile oynadığı maçta kadın bir taraftarın memesinin görünmesine dair yapılan haberlere erişim engeli getirildi. TRT Spor, görüntünün ekrana gelmesiyle ilgili yaptığı açıklamada ''rahatsız edici'' diyerek tepki çekmişti.

Filenin Sultanları, FIVB Milletler Ligi'ndeki (VNL) 8. karşılaşmasında ABD’yi Teksas’ta 3-2’lik set sonucunda mağlup etmişti. Maç yayını sırasında kameralara yansıyan bir Türk kadın seyircinin sevinç görüntüleri, sosyal medyada gündem olmuştu. Kadının dekoltesinin görüntülere yansımasından rahatsız olan TRT, bu konuda da resmî bir açıklama yapmıştı.

Açıklamada bunun ‘istenmeyen’ bir görüntü olduğu savunulurken, sorumluluk da ABD’li yayın kuruluşuna yüklenmişti.

Erişim engeli

Free Web Türkiye, sosyal medya hesabından kadının ekrana gelen görüntüleriyle ilgili haberlere erişim engeli kararı getirildiğini duyurdu. Karar, Tekirdağ 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından 5 Haziran’da alındı.

TRT Spor'dan yapılan açıklama şu şekildeydi:

"Dün gece, A Milli Kadın Voleybol Takımımızın FIVB Milletler Ligi'ndeki (VNL) 8. maçında ev sahibi ABD ile oynadığı karşılaşmanın canlı yayınında ekranlara istenmeyen bir görüntü gelmiştir.

Bu rahatsız edici durum, farklı mecralarda ve yanlış bir algı eşliğinde Kurumumuz ile ilişkilendirilmiştir.

Kamuoyunun bilmesini isteriz ki, maçın çekimlerini ve rejişini ev sahibi ABD'li yayın kuruluşu gerçekleştirmiştir. TRT Spor ve maçı yayınlayan tüm yayın mecraları ABD'li yayın kuruluşunun anlık ilettiği görüntüleri müdahale imkanı olmaksızın ekrana yansıtmıştır. Dolayısıyla, yayın politikamıza tamamen ters olan bu görüntü, ABD'li yayın kuruluşu kaynaklıdır ve bu durumdan duyulan rahatsızlık da karşı tarafa iletilmiştir.”