Dünya

Tren yolculuğu sırasında doğan bebeğe 25 yaşına kadar ücretsiz tren bileti verildi

Doğum, sefer esnasında trende bulunan bir doktor ve iki hemşirenin yardımıyla gerçekleşti

14 Haziran 2019 09:51

T24 Dış Haberler / Çeviri: Aylin Şener

İrlanda’nın Galway şehrinden Dublin’e giden bir tren seferi sırasında ismi açıklanmayan bir yolcunun doğumu başladı. Tren personelinin yaptığı anons üzerine trende bulunan bir doktor ve iki hemşirenin yardımıyla gerçekleşen doğumda, bebeğin sağlıklı bir şekilde dünyaya geldiği belirtildi.

Görevliler, bir kadının tuvalette çığlık attığını duymaları üzerine yardıma gittiklerini söylediler. Sefer sırasındaki doktor ve hemşirelerin yardımıyla güvenli bir şekilde gerçekleştirilen doğumun ardından, kadın ve bebeği Dublin İstasyonu’nda yolcuyu bekleyen ambulans ile hastaneye götürüldü.

Tren yolu yetkilileri, bebeğin ve annenin sağlık durumlarının iyi olmasından çok mutlu olduklarını söyledi. Doğuma yardım eden sağlık görevlileri ve tren personeline de ayrıca teşekkür eden yetkililer, bebeğe 25 yaşına kadar kendi firmaları ile ücretsiz ulaşım imkânı sundu.

Bu olay, yolculuk esnasında doğan bebeğe ücretsiz ulaşım fırsatı sunulmasının ilk örneği değil. 2017 yılının haziran ayında, Jet Airways’in Dammam’dan Koçi’ye giden uçağında doğan bebeğe, havayolu şirketi tarafından hayat boyu ücretsiz uçuş hakkı verilmişti.