Spor

Trabzonspor, Alanyaspor karşısında kayıp

Bordo-mavililer, sahasında Alanyaspor'a 3-1 yenildi

08 Mart 2021 18:14

Şampiyonluk iddiasını sürdürmek isteyen Trabzonspor, konuk ettiği Alanyaspor'a 3-1 yenildi. Maçın golleri ikinci yarıda gelirken, Bordo-mavililer ile lider Beşiktaş arasındaki puan farkı 9'a çıktı.

Süper Lig'in 28. haftasında Trabzonspor, Alanyaspor'u konuk etti. Şampiyonluk iddiasını sürdürmek isteyen Bordo-mavililer, sahadan 3-1 yenik ayrıldı. 

Maça Alanyaspor daha iyi başlarken; ilk yarıda Trabzonspor kalesinde tehlikeli ataklar gerçekleştirdi. Maça kötü başlayan Trabzonspor ise organize ataklar gerçekleştiremedi.

İlk yarısı golsüz sona eren maçın ikinci yarısına Trabzonspor etkili başladı. Golü bulan taraf ise Alanyaspor oldu. 66. dakikada Mustafa Pektemek, Alanyaspor'u 1-0 öne geçirdi. 73'te sahneye çıkan isim bu kez Davidson oldu. 

77'de VAR incelemesinin ardından hakem Suat Arslanboğa, penaltı noktasını gösterdi. Beyaz noktaya giden Bakasetas, topu ağlarla buluşturdu ve farkı 1'e indirdi. 

Trabzonspor'un son dakikalardaki çabası sonuç vermezken maçta son sözü 90+8'de Davidson söyledi ve konuk ekip sahadan 3-1 galip ayrıldı. Trabzonspor'da 90+5'te sarı kart gören Vitor Hugo, cezalı duruma düştü. Brezilyalı oyuncu BB Erzurumspor maçında takımındaki yerini alamayacak. 

Son 3 maçta 2. kez yenilen Trabzonspor, 51 puanda kaldı ve şampiyonluk yolunda ağır bir yara aldı. Alanyaspor ise puanını 46'ya çıkardı.