Gündem

Trabzon’da 2 kişide, sahte içkiden görme bozukluğu oluştu

21 Aralık 2021 16:48

Trabzon'daki Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi'ne, metil alkol zehirlenmesi nedeniyle yatırılan 4 kişiden 2'sinde görme bozukluğu oluştuğu tespit edildi.

Trabzon’da önceki gün çeşitli şikayetlerle sağlık kuruluşlarına başvuran 4 kişi, KTÜ Farabi Hastanesi’nde tedaviye alındı. Yapılan tetkiklerde, bu kişilerin sahte içkide kullanılan metil alkol zehirlenmesi yaşadığı belirlendi. 3’ü acil serviste, 1’i ise hastanenin yoğun bakım ünitesinde tutulan kişilerden 2’sinde görme bozukluğu oluştuğu belirtildi.

Hastaların sağlık durumuyla ilgili bilgi veren KTÜ Farabi Hastanesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Tıbbi Toksikolog Doç. Dr. Aynur Şahin, şöyle konuştu:

“Şu anda 4 hasta metil alkol zehirlenmesi ile takip edilmektedir. Bir hastanın, yoğun bakım ünitesindeki takip ve tedavisi tamamlandı ve servise transferi planlandı. Hastanın sadece görme kısıtlılığı bulunmaktadır. Diğer 3 hastanın ise acil serviste tedavi ve takipleri tamamlanmak üzere. Sadece 2 hastanın görme bozukluğu ile ilgili şikâyetleri devam etmekte olup taburcu olmaları planlanmaktadır”