Gündem

Toplumsal Bellek Platformu'ndan videolu ölüm tehdidi alan Murat Ağırel için çağrı: Suçlular için harekete geçilmesini istiyoruz

Ağırel'in paylaştığı kendisine gelen videolu ölüm tehditi mesajda bir kişi, Ağırlel'in öldürülmesi için ihale açıldığını ve infaz emrinin verildiğini söylemişti

04 Eylül 2024 11:47

Toplumsal Bellek Platformu,  Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel'in ölüm videosu almasına ilişkin yaptığı açıklamada Ağırel'e destek verdi. Yetkililere harekete geçilmesi için çağrı yapılan açıklamada, 4 Eylül 1990 yılında öldürülen yazar Turan Dursun da anıldı. 

Cumhuriyet yazarı, gazeteci Murat Ağırel, kendisine gönderilen bir video kaydı ile ölüm tehdidi aldı. Videoda, maskeli olarak kamera karşısına geçen şahıs, Ağırel'in öldürülmesi için ihale açıldığını ve infaz emrinin verildiğini söylüyor.

Murat Ağırel'e video ile ölüm tehdidi: "Öldürülmem için ihale açıldığı ve infaz emrimin verildiği açıkça belirtiliyor"

Toplumsal Bellek Platformu, yaptığı yazılı açıklama şöyle:

"Ülkesinde yaşayan vatandaşlarının yaşam hakkını savunma görevi devletin, yani devletin temsil organlarınındır. Gerekli yasal önlemleri almak, gerekirse özel yetkili görevliler ve savcılarla siyasi cinayetlerin ve çığırtkanlığını yapanların üzerine gitmek en başta siyasi iradenin görevidir.

Bizler geçmişte bu görev yerine getirilmediği ya da eksik yerine getirildiği için bu ülkede yaşamının önü kesilen bir grup aydın, gazeteci ve yazarın yakınlarıyız. Onları yok edenler, en ufak bir acı bile duymadan yepyeni hayatlara yelken açtı. Bizimle alay edercesine, katilleri kovalar gibi yapan görevliler, vicdan muhasebesi yapmadan ellerini yıkadı.

Bugün, 'Bu kadarı da olmaz!' dediğimiz yeni bir zincirin halkası daha karşımıza çıktı. Gazeteci Murat Ağırel’in açık arttırma ile çetelere ihale verilerek öldürülmesi için bir video yayımlandı. Mafyaya teslim edilmiş bir ülke görüntüsünün bile bu coğrafyada nefes alan aklı selim herkesi derinden yaraladığı gerçeği yeterince ağırdır.

Üstüne bir de basın özgürlüğü hedef tahtasına oturtulmuştur. Bir an önce suçlular için harekete geçilmesini istiyoruz. Onca acı içinde hayatlarımızı sürdürürken geniş ailemize bir üyenin daha eklenmesine razı olamayız. Takvim yapraklarında neredeyse her gün yitirdiğimiz bir aydının ölüm yıldönümü yazıyor. Bugün de 1990 yılında katledilen yazar Turan Dursun’u anıyoruz. Bu ülkede düşünen, üreten, gerçeğin peşinde koşanlara yapılan eziyet bitmiyor. Ancak geleceğimiz için bu döngünün kırılması vicdan sahibi her yurttaşın sorumluluğudur. Çığlığımız ise mezarda yatan yakınlarımızdan mirastır."

Ağırel: Evimin önünde sürekli birileri bekliyor, çöplerimi karıştırıyorlar

Gazeteci Murat Ağırel, Halk TV'de katıldığı 'Kayda Geçsin' programında evinin önünde sürekli birilerinin olduğunu ifade etmişti. Ağırel kendi çektiği görüntüleri paylaşarak "Otoparka kadar giriyorlar. Kapımın önündeki çöpler bile didik didik edilmiş. Benim evim ellerindeki kamera ile tespit edilmiş" ifadelerini kullanmıştı.

TIKLAYIN-Gazeteci Murat Ağırel tehdit edildiğini iddia etti: Evimin önünde hep birileri var