Ekonomi

TOKİ'nin sosyal konut projesinde detaylar belli olmaya başladı; "asgari ücretlilerin erişebileceği koşullarda olacak"

Kurum, artan inşaat maliyetleri ve arsa sorunu konusunda devletin gerekli sübvansiyonları yapacağını ifade etti

31 Temmuz 2022 08:46

Artan konut fiyatlarına karşın Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyuracağını belirttiği sosyal konut projesinde detaylar netleşiyor.

Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre söz konusu projeyle TOKİ tarafından 81 ilde hayata geçirilecek konutların, asgari ücret seviyesinde ücret alan vatandaşların ulaşabileceği şekilde ve 20 yıla kadar vade seçenekleriyle sunulması planlanıyor.

TIKLAYIN: Bakan Kurum: Cumhurbaşkanımız yeni sosyal konut projelerimizi önümüzdeki ay duyuracak

"Gerekli destek verilecek"

Bakan Kurum, artan inşaat maliyetleri ve arsa sorunu konusunda devletin gerekli sübvansiyonları yapacağını ifade etti. Bakan Murat Kurum, “İnşaat, arsa gibi maliyetlerde Cumhurbaşkanımızın onayıyla gerekli indirimleri yaparak, uygun fiyat ve taksit imkanlarıyla projemizi gerçekleştireceğiz. "

"Fiyatlar dengelenecek"

Kurum, TOKİ eliyle yapılan sosyal konut projeleri sayesinde arzın artacağını ve fiyatların dengeleneceğini dile getirdi. Bakan Kurum, “Vatandaşlarımızın artan inşaat maliyetlerinden en az etkilenmesi noktasında piyasaya denge getiren argümanları ortaya koyacağız” dedi.

Bakan Kurum, "Hangi ilde, kaç konut olacak" sorusuna ise "Valiliklere bir yazı göndererek sosyal konut ihtiyaçlarını sorduk. İllerdeki talebe göre konut sayıları belirlenecek. Talep nerede fazla ise orada adet artacak.”  açıklamasını yaptı.